Prima şcoală de make-up pentru corporaţii. O investiţie ce se amortizează în mai puţin de un an

Fostul make-up artist oficial al Festivalului de Film de la Cannes va deschide în septembrie prima şcoală de make-up profesionist din România, ce oferă cursuri personalizate de auto-machiaj pentru persoane fizice şi corporaţii. O investiţie minimă cu amortisment rapid.
Alina Stanciu - vin, 31 aug. 2012, 21:01
Prima şcoală de make-up pentru corporaţii. O investiţie ce se amortizează în mai puţin de un an

Dana Argeşan (34 de ani) se consideră mai mult o artistă decât o business woman. Cu toate acestea, de-a lungul celor aproximativ 12 ani de activitate ca make-up artist a reuşit de nenumărate ori să îmbine utilul cu plăcut purtând după sine, pe lângă trusele de machiaj şi povara negocierilor de contracte. De-a lungul timpului, Argeşan a colaborat cu numeroase reviste de modă, modele, vedete şi fotografi, în 2006 a fost make-up artist oficial L’Oreal, între 2001 şi 2007 a fost make-up artistul oficial al Festivalului de Film de la Cannes, iar în perioada 2008-2009 a colaborat cu Festivalul de Advertising Cannes Lions. „În cazul meu, latura artistică predomină, dar în România, în această industrie nu există agenţii de talente, impresari care să preia contractele, care să negocieze şi care să lupte pentru bani, pentru că şi aici este o problemă”, povesteşte pentru ECONOMICA.NET  Argeşan, recunoscând că, de multe ori, dacă un proiect prezintă interes, factorul financiar trece în spatele pasiunii ei pentru această meserie. „Îmi este greu să negociez preţul corect pentru că imi place mult prea mult ceea ce fac”, se explică tânăra care are însă planuri mari cu noul său business, VISIO Automake-up, prima şcoală de make-up profesionist din România.

Un altfel de teambuilding

 Ideea unei şcoli de machiaj profesionist i-a venit chiar de la cliente, tot mai multe simţind nevoia unui make-up profesionist în fiecare zi. „Dacă înainte femeile optau pentru un machiaj profesionist doar la ocazii speciale, în prezent, multe dintre ele își doresc să se poată machia corespunzător în fiecare zi, mai ales dacă vin dintr-un mediu de business în care imaginea este esențială. Fiecare femeie are trăsături unice pe care vrea să și le valorifice prin machiajul feței, dar nu are cunoştinţele necesare; din această dorință a femeilor s-a născut VISIO Automake-up,” a explicat  Dana Argeşan.

Aceasta a speculat şi nevoia corporaţiillor de a oferi angajaţilor modalităţi inedite de a-şi petrece timpul împreună. Astfel că, şcoala Visio Make-Up oferă şi servicii pentru clienţii corporate (Visio. Make-up workshops), pe lângă cursuri personalizate pentru realizarea unui machiaj complet (Visio. Learn to apply make-up like a make-up artist).

Investiţie amortizată în mai puţin de un an

Argeşan a investit deja în şcoala de make-up de ordinul miilor de euro, pe care estimează că îi va recupera în mai puţin de un an. „Investiţia ar trebui să se întoarcă în 8-10 luni, în condiţiile unui regim optim al activităţii, adică dacă vom reuşi să organizăm cursuri în fiecare duminică din lună”, mai spune make-up artist-ul, care are deja cliente pentru cursurile de auto-machiaj ce vor începe în septembrie.”Investiţiile pe care le-am făcut sunt însă mult mai mari, de peste 100.000 de euro, bani pe care i-am cheltuit pentru trainingul personal”, ne-a mai declarat Argeşan. Aceasta a început să studieze arta machiajului în 1999 la şcoli de make-up din Paris, Londra şi Hong Kong. „Ne aşteptăm să avem un real succes, în primul rând pentru că nu mai există un astfel de serviciu în România . Practic, noi vom umple un gol încă neconştientizat în piaţă. Cred că există o nevoie de diversificare a workshop-urilor pentru corporaţii şi că piaţa este pregătită pentru aşa ceva. Până acum, feedback-ul a fost unul pozitiv „, mai spune Argeşan, care a făcut primele demersuri pentru înfiinţarea şcolii încă de acum un an.

De la model la make-up artist

 Dana Argeşan a activat timp de patru ani ca model, în Franţa. După doi ani de podium pentru unii dintre cei mai mari designeri ai lumii şi-a dat însă seama că este mai degrabă atrasă de make-up. „Ca model trebuie să execuţi ceea ce îşi cer alţii, ca make-up artist preiei tu iniţiativa. Acesta este unul dintre motivele care m-au determinat să renunţ la modeling, din care se câştigă însă mult mai mulţi bani.  Sunt însă easy money (bani câştigaţi uşor n.red)”, ne-a explicat Dana Argeşan, care recunoaşte însă că a descoperit pasiunea pentru make-up datorită modelingului. 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Încep să se monteze panouri solare pe punctele termice din București. Apa caldă rezultată va fi trimisă în rețea
Încep să se monteze panouri solare pe punctele termice din București. Apa caldă rezultată va fi trimisă în rețea
Termoenergetica, operatorului rețelei de transport și distribuție a energiei termice din București, a lansat licitație pentru montajul de panouri solare la două puncte termice din cartierul......
Dacia anunță pe 9 ianuarie prețurile și deschiderea comenzilor pentru Bigster
Dacia anunță pe 9 ianuarie prețurile și deschiderea comenzilor pentru Bigster
Dacia a început campania de promovare a modelului Bigster prin bannere plasate pe internet. Un eveniment major care implică ...
Gardienii din penitenciarele Ploiești și Târgșor, protest comun vineri față de ordonanța trenuleț
Gardienii din penitenciarele Ploiești și Târgșor, protest comun vineri față de ordonanța trenuleț
Gardienii din penitenciarele Ploieşti şi Târgşor vor organiza, vineri, un protest comun faţă de ordonanţa trenuleţ, ...
Polonia aprobă o finanţare de 14,7 miliarde dolari pentru prima sa centrală nucleară
Polonia aprobă o finanţare de 14,7 miliarde dolari pentru prima sa centrală nucleară
Polonia a mai făcut un pas spre construcţia primei sale centrale nucleare, după ce Guvernul de la Varşovia a aprobat, ...