„Am confirmarea domnului Vosganian, este o veste bună sper pentru toţi salariaţii, s-au găsit resurse financiare pentru a se achita restanţele salariale la Oltchim”, a precizat Frâncu.
Actualul administrator al Oltchim a cerut, într-o convorbire telefonică, Ministerului Economiei să ia de urgenţă toate măsurile ca până vineri să fie plătite toate restanţele salariale, au declarat joi pentru AGERPRES surse din interiorul combinatului vâlcean.
Solicitarea telefonică a fost făcută la negocierile care se desfăşoară între liderii de sindicat şi conducerea combinatului.
„Din telefoanele date ministrului actualul administrator special al combinatului a cerut de urgenţă toate măsurile ca până mâine să fie achitate restanţele salariale ale angajaţilor combinatului”, au declarat sursele citate.
Peste 1.000 de salariaţi ai Combinatului Chimic Oltchim s-au strâns, joi dimineaţă, într-un miting de amploare în curtea instituţiei, protestând faţă de restanţele salariale din luna decembrie şi lipsa perspectivelor cu privire la viitorul celui mai mare agent economic din judeţul Vâlcea.
Protestatarii sunt atât angajaţi ai combinatului de la Vâlcea, cât şi ai combinatului Petrochimie de la Piteşti.
Miercuri dimineaţă salariaţii de la Oltchim au blocat timp de două ore DN64 Râmnicu Vâlcea – Slatina.
Combinatul vâlcean Oltchim este cea mai mare unitate economică din judeţ având peste 3.000 de angajaţi. De nouă luni traversează cea mai gravă criză economică, a fost închis în vara anului 2012, a trecut printr-o tentativă de privatizare nereuşită, a fost repornit la 5% capacitate în octombrie, iar de la sfârşitul lunii ianuarie 2013 se află în procedură de insolvenţă.