Primăria Bucureşti: Pasajul Ciurel va fi gata în 2019. Se va construi un giratoriu care să preia circulaţia de pe noul pod hobanat
Pasajul Ciurel (sursa foto: Marian Andrei, membru al forumului asociaţiei Metrou Uşor)
Primăria Municipiului Bucureşti a comandat un studiu de trafic, astfel încât Nodul Rutier Virtuţii să nu rămână doar un „proiect pe hârtie” până la finalizarea drumului expres către A1. Din acest studiu a reieşit necesitatea construirii unui sens giratoriu, care să preia traficul desfăşurat pe pasaj, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii PMB.
„Odată ce podul hobanat va fi finalizat, se va construi şi sensul giratoriu, ca o soluţie provizorie, până la finalizarea celei de-a doua etape a proiectului”, au precizat reprezentanţii PMB.
Ei adaugă că Primăria Municipiului Bucureşti a solicitat proiectantului să vină cu o soluţie pentru un culoar de expropriere care să permită continuarea proiectului până la autostradă, dar cu o intervenţie minimă în zona construită, motiv pentru care asocierea respectivă a înaintat către PMB o nouă propunere de coridor, minim invaziv.
Ce se întâmplă cu drumul expres către autostradă
„Primăria Municipiului Bucureşti, asocierea care se ocupă de acest proiect şi Primăria Secorului 6 au identificat cea mai bună soluţie pentru traseu. Coridorul este transmis către Primăria Sectorului 6 şi va fi integrat în PUZ Sector 6. Imediat după aprobarea acestui PUZ, Primăria Municipiului Bucureşti va demara procedurile de expropriere”, au explicat reprezentanţii municipalităţii.
Ei menţionează că au fost recuperate întârzierile din ultimii ani, iar acest proiect a ajuns de la 13% la 90%. „Este vorba despre prima etapă, care presupune realizarea podului hobanat peste şoseaua Virtuţii”, subliniază reprezentanţii PMB.
Realizarea Nodului Rutier Virtuţii constă în traversarea râului Dâmboviţa pe direcţia Splaiul Independenţei-A1, prin intermediul unui pod hobanat (3 benzi de circulaţie rutieră) şi traversarea şoselei Virtuţii prin 2 poduri, cu 4 benzi de circulatie pe fiecare cale şi cu asigurarea accesului prin rampe şi bretele.
Prin realizarea acestui obiectiv se va obţine o intrare mai facilă în Bucureşti dinspre Autostrada Bucureşti – Piteşti, dar şi o redistribuire a traficului.
PMB estimează că lucrările la Nodul Rutier Virtuţii vor fi terminate anul acesta şi alocă proiectului un buget de 50 de milioane de lei (11 milioane de euro).