‘Pe suprafaţa scuarurilor, a fâşiilor plantate (aliniamente stradale) şi a grădinilor/ parcurilor publice, aşa cum sunt definite în Legea nr. 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, cu modificările şi completările ulterioare, se vor planta, cu preponderenţă, plante perene, vegetaţie lemnoasă compusă din arbori şi arbuşti, iar restul terenului va fi acoperit cu gazon sau înlocuitor de gazon’, arată proiectul de hotărâre.
Potrivit acestuia, administrarea plantării şi întreţinerii spaţiilor verzi se va realiza de administratorii acestora, conform Legii nr. 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor.
În expunerea de motive a proiectului se arată că, se impune stabilirea unor reguli/ norme de amenajare peisagistică a spaţiilor verzi din Bucureşti care să conducă la crearea unui unităţi peisagistice a oraşului. În acest sens, utilizarea cu preponderenţă a plantelor perene în proiectele de amenajare peisagistică a spaţiilor verzi din oraş ar implica o investiţie cu durata de viaţă mai lungă, comparativ cu proiectele de amenajare ce au în componenţă plante anuale şi/sau bienale. În plus, amenajările spaţiilor verzi existente, precum şi înfiinţarea de noi spaţii ar trebui să se facă în baza unor planuri/ studii prin care peisagişti profesionişti să aleagă şi să dispună modul în care va arăta oraşul pe termen mediu şi lung.