„Preşedintele (Trump) a incitat o rebeliune împotriva guvernului Statelor Unite în care au fost ucise cinci persoane şi care a ameninţat transferul constituţional al puterii”, a declarat de Blasio într-un comunicat. „Oraşul New York nu va fi asociat cu aceste acte de neiertat sub niciun mod sau formă”, a mai spus el.
„Oraşul New York nu face afaceri cu elemente insurecţionale. Luăm măsuri pentru a pune capăt acordurilor” care îi încredinţau organizaţiei Trump gestionarea a două patinoare din Central Park, precum şi un club de golf din Bronx, a informat De Blasio pe Twitter.
Întrebat de canalul MSNBC, primarul Bill de Blasio a explicat că avocaţii oraşului au ajuns la concluzia că oraşul are dreptul de a rezilia aceste contracte, în valoare de peste 17 milioane de dolari: „Dacă o companie sau conducerea unei companii este implicată în activităţi infracţionale, avem dreptul să încheiem colaborarea. Incitarea la insurgenţă împotriva guvernului este în mod clar o activitate criminală”, a mai spus el.
De la violenţele de la Capitol Hill din 6 ianuarie, numeroase companii şi organizaţii americane, inclusiv Deutsche Bank, principala instituţie financiară care colaborează cu firmele deţinute de magnatul american, au anunţat că au întrerupt legăturile sau s-au distanţat de Donald Trump şi de holdingul familiei, organizaţia Trump, al cărei sediu central se află în Trump Tower de pe 5th Avenue.
În anii 1980, când Donald Trump, încă un simplu om de afaceri din New York, era în plină ascensiune, compania sa a preluat administrarea celor două patinoare din Central Park: patinoarul Wollman Rink, cel mai faimos şi cel mai vizitat de turişti, în sudul parcului, construit în 1950 şi închis câţiva ani pentru lucrări la începutul anilor ’80, şi Lasker Rink, mai la nord, construit în 1966.
Donald Trump s-a declarat extrem de mândru de aceste patinoare pe care le-a menţionat cu regularitate ca fiind o dovadă a talentelor sale de antreprenor imobiliar.