Primăria Sectorului 4 lansează o licitație de peste 2,9 miliarde de lei pentru întreținerea, repararea și asigurarea mentenanței timp de trei ani a clădirilor din administrarea sa

10 10. 2022
baluta_colectiv1

Este vorba despre un acord-cadru cu o durată de trei ani, la o valoare totală estimată de 2.908.489.890 de lei. Primăria intenţionează să achiziţioneze lucrări pentru reparaţii curente ale construcţiilor şi instalaţiilor aferente, constând în următoarele categorii: lucrări de reparaţii generale şi renovare; lucrări de infrastructură rutiere, insule ecologice; lucrări de instalaţii pentru clădiri; lucrări de curenţi slabi; lucrări de instalaţii electrice, de izolare/hidroizolare, de instalaţii termice, de ventilaţii şi de tâmplărie.

Licitaţia este lansată de către primărie în asociere cu alte şapte autorităţi contractante din Sectorul 4: Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale, Direcţia Generală de Administrare a Unităţilor de Învăţământ şi de Sport, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor, Centrul European Cultural şi de Tineret „Nicolae Bălcescu”, Direcţia de Mobilitate Urbană, Direcţia pentru Digitalizare şi Regenerare Urbană.

„Sectorul 4 se află în plin proces de dezvoltare urbanistică, economică şi socială, ca parte a strategiei sale de dezvoltare, care implică şi nevoia de a acţiona ca un bun administrator asupra imobilelor administrate, în vederea menţinerii beneficiului social în raport de destinaţia fiecăruia. Un bun întreţinut corespunzător va rămâne în funcţiune publică o perioadă mai mare de timp şi va răspunde astfel scopului său de utilitate publică. Astfel, la nivelul subunităţii administrativ teritoriale a luat naştere necesitatea efectuării de lucrări de construcţii şi instalaţii, pentru reparaţii curente, asupra imobilelor ce se găsesc în administrarea Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti”, se menţionează în anunţ.

Valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent este de 118.905.647 lei.

În vederea evaluării ofertelor, componenta financiară va reprezenta 95%, iar perioada de garanţie a lucrărilor 5%.

Ofertanţii trebuie să demonstreze că au avut cifra de afaceri anuală în exerciţiile financiare 2019, 2020 şi 2021 de minim 100.000.000 lei.

De asemenea, trebuie să demonstreze că în ultimii cinci ani au executat şi dus la bun sfârşit lucrări similare în domeniul lucrărilor de construcţii civile în valoare cumulată de cel puţin 100.000.000 lei fără TVA, în cadrul a unul sau maxim trei contracte.

Numărul maxim preconizat de participanţi la acordul-cadru: 20. Termenul limită pentru primirea ofertelor de participare este 14 noiembrie.