Primarul general al Capitalei ar putea avea în subordine un Corp de control – proiect

Înfiinţarea Corpului de control al primarului general al Capitalei, la nivel de direcţie, este prevăzută într-un proiect de hotărâre care figurează pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), potrivit Agerpres.
Economica.net - mie, 30 mart. 2016, 14:54
Primarul general al Capitalei ar putea avea în subordine un Corp de control - proiect

Corpul de control va avea o structură distinctă în cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi va fi în subordinea directă a acestuia.

Prevederea apare la art. 8 al proiectului de hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii CGMB nr. 305/2013.

Conform anexelor proiectului, activitatea Corpului de control are caracter administrativ şi nu se suprapune cu cea efectuată de către Direcţia Managementul Calităţii, Direcţia Audit Public Intern sau de către Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control.

În cadrul Corpului de control ar urma să îşi desfăşoare activitatea funcţionari publici şi personal contractual, care vor realiza controlul activităţilor aparatului de specialitate al primarului general, precum şi al serviciilor şi instituţiilor publice de interes local ale Capitalei, în baza planului anual de control sau din dispoziţia primarului general.

În exercitarea atribuţiilor de control, personalul nominalizat va fi îndreptăţit să solicite documente, informaţii şi date referitoare la aspectele care fac obiectul acţiunii de control.

Corpul de control ar urma să aibă competenţă materială în ceea ce priveşte: verificarea respectării hotărârilor CGMB şi dispoziţiilor primarului general, precum şi a punerii în aplicare a acestora; controlul îndeplinirii atribuţiilor compartimentelor aparatului de specialitate al primarului general, precum şi al serviciilor şi instituţiilor publice de interes local; verificarea sesizărilor, reclamaţiilor sau petiţiilor repartizate spre soluţionare care au ca obiect încălcarea dispoziţiilor legale de către personalul aparatului de specialitate al primarului general, precum şi al serviciilor şi instituţiilor publice de interes local din Capitală; controlul în vederea stabilirii răspunderii materiale a personalului din cadrul aparatului de specialitate al primarului general pentru prejudicii cauzate autorităţii publice; iniţierea sesizării instituţiilor şi organismelor abilitate acolo unde este depăşită competenţa sa.

De asemenea, ar urma să verifice implementarea sistemului de control intern managerial în cadrul Primăriei.

Corpul de control va întocmi rapoarte de control intern, note şi informări cu privire la rezultatele controalelor efectuate, pe care le va prezenta primarului general, propunând şi măsuri pentru înlăturarea deficienţelor.

Corpul de control va fi condus de un director executiv.

Alte prevederi ale proiectului de hotărâre: Serviciul Managementul Calităţii se transformă în Direcţia Managementul Calităţii; Serviciul Suport Tehnico-Administrativ se transformă în Direcţia Suport Tehnico-Administrativ; Serviciul Contracte din cadrul Direcţiei Generale Achiziţii îşi modifică atribuţiile şi va deveni Serviciul Concesionări; se înfiinţează Serviciul Peisagistică Urbană ca structură distinctă în cadrul Direcţiei de Mediu.

De asemenea, conform proiectului, se aprobă numărul de posturi al aparatului de specialitate al Primarului General – 1.093.

Te-ar mai putea interesa și
Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au crescut vineri. Motivul? Rusia va stopa livrările de azi
Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au crescut vineri. Motivul? Rusia va stopa livrările de azi
Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au crescut vineri, după ce OMV AG a anunţat că Rusia va stopa livrările de sâmbătă, transmite Bloomberg....
Mișcări negative pe piața auto. GM concediază 1.000 de oameni, Northvolt, aproape de insolvență
Mișcări negative pe piața auto. GM concediază 1.000 de oameni, Northvolt, aproape de insolvență
Schimbările din piața auto au adus multe vești neplăcute pentru toți membrii săi, fie ca sunt producători, fie ca ...
Sectorul în care lipsa lichidității creează probleme mari: ”Poți să ai profit, dacă n-ai lichiditate, falimentezi”
Sectorul în care lipsa lichidității creează probleme mari: ”Poți să ai profit, dacă n-ai lichiditate, falimentezi”
Lipsa lichidității creează probleme mari în agricultură, într-un an în care seceta a calamitat producția agricolă ...
Ce-și doresc românii sub bradul de Crăciun? Femeile și generația Z au predilecție pentru daruri în bani, chiar dacă anul acesta cadourile se cumpără preponderent din economii
Ce-și doresc românii sub bradul de Crăciun? Femeile și generația Z au predilecție pentru daruri în bani, chiar dacă ...
Anul acesta, cadourile de Crăciun se cumpără cu fondurile din economii (53% dintre respondenți), nu cu bani împrumutați ...