Primarul Londrei: Situaţia în oraş este acum critică, cu o propagare incontrolabilă a virusului

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat vineri starea de ''incident major'' în capitala britanică, avertizând că noul coronavirus se răspândeşte incontrolabil în acest oraş şi spitalele riscă să fie copleşite dacă oamenii nu respectă restricţiile.
Economica.net - vin, 08 ian. 2021, 14:36
Primarul Londrei: Situaţia în oraş este acum critică, cu o propagare incontrolabilă a virusului

”Situaţia la Londra este acum critică, cu o propagare incontrolabilă a virusului. Peste două săptămâni nu vom mai avea paturi libere dacă răspândirea virusului nu încetineşte”, a transmis edilul într-un comunicat, potrivit AFP şi Reuters.

”Dacă nu acţionăm imediat, serviciul nostru naţional de sănătate riscă să fie copleşit şi tot mai mulţi oameni vor muri”, a adăugat Sadiq Khan, cerându-le insistent locuitorilor Londrei să respecte lockdown-ul şi să nu iasă din case dacă nu este necesar.

Citând o informaţie comunicată spitalelor de serviciul public de sănătate englez, revista medicală Health Service Journal a scris că şi dacă numărul pacienţilor spitalizaţi va creşte conform estimărilor cele mai optimiste, din 19 ianuarie spitalele Londrei vor avea nevoie de încă aproximativ 2.000 de paturi pentru îngrijiri generale şi de terapie intensivă.

Potrivit primarului Khan, în prezent 7.034 de pacienţi cu COVID-19 sunt spitalizaţi la Londra, cu 35% mai mulţi faţă de vârful din aprilie al primului val epidemic, dintre care 908 sunt conectaţi la ventilatoare.

Conform unei estimări comunicate marţi de biroul naţional de statistică, pe ansamblul Angliei circa 1,12 milioane de persoane erau infectate săptămâna trecută, respectiv circa o persoană din 50, raport care la Londra este de 1 la 30.

Intrată într-un al treilea lockdown, după ce în decembrie la Londra şi în alte zone din Anglia a fost descoperită o variantă mai contagioasă a virusului SARS-CoV-2 ce a provocat această creştere semnificativă a îmbolnăvirilor care în ultimele zile au depăşit 60.000 de noi cazuri pe zi, Marea Britanie a intrat într-o cursă contracronometru pentru vaccinarea populaţiei.

Obiectivul este ca până la jumătatea lunii februarie să fie vaccinate persoanele cu vârste de peste 70 de ani, personalul sanitar şi persoanele vulnerabile, în total circa 15 milioane de persoane din grupele care au reprezentat 88% din deceselor asociate COVID-19, a declarat joi premierul Boris Johnson.

Până în prezent au fost vaccinate peste 1,5 milioane de persoane cu vaccinurile BioNTech/Pfizer sau AstraZeneca-Oxford, vineri fiind autorizat în Marea Britanie şi vaccinul produs de compania Moderna.

Te-ar mai putea interesa și
Record istoric de poluare atins sâmbătă în orașul pakistanez Lahore, de peste 80 de ori mai mare decât nivelul maxim considerat acceptabil de OMS
Record istoric de poluare atins sâmbătă în orașul pakistanez Lahore, de peste 80 de ori mai mare decât nivelul maxim ...
Poluarea aerului din Lahore, al doilea oraş ca mărime din Pakistan, a atins sâmbătă un record istoric, de peste 80 de ori mai mare decât cel considerat acceptabil de Organizaţia Mondială a......
SUA anunță că va desfășura mai multe trupe în Orientul Mijlociu pentru a apăra Israelul și ca avertisment pentru Iran
SUA anunță că va desfășura mai multe trupe în Orientul Mijlociu pentru a apăra Israelul și ca avertisment pentru Iran
Statele Unite au anunţat noi desfăşurări militare în Orientul Mijlociu care vor sosi "în lunile următoare" pentru ...
Din ce mai face bani Auchan în afară de comerțul cu alimente
Din ce mai face bani Auchan în afară de comerțul cu alimente
Retailerul francez Auchan și-a bugetat ca până în 2028 să investească peste 515,9 milioane de lei (în jur de 103,7 ...
Washingtonul oferă un nou ajutor de 425 de milioane de dolari Ucrainei
Washingtonul oferă un nou ajutor de 425 de milioane de dolari Ucrainei
Statele Unite ale Americii au anunţat vineri un nou ajutor militar pentru Ucraina în sumă de 425 de milioane de dolari, ...