‘A existat o discuţie la nivelul primăriilor să se facă o revizuire pe această taxă. Noi avem la 55 lei media pe an. Ceea ce este puţin. Serviciul de salubrizare a zonei costă mai mult decât taxa pe care noi o încasăm. Mai mult, intervenţiile care se fac: trasare, asigurarea contractului, costurile sunt mai mari decât cei 55 lei pe care îi încasăm. Nu ştiu dacă 500 lei sau o mie de lei ar reprezenta o valoare care să acopere aceste costuri, dar cred că ar fi corect de făcut o analiză şi să se vină cu o formulă corectă pentru ambele părţi şi pentru autoritatea locală şi pentru posesorii de autoturisme. Dacă vrem să avem fonduri să construim noi locuri de parcare, nu putem construi din cei 55 lei’, a precizat Gabriel Mutu, potrivit unui comunicat transmis de Primăria Sectorului 6.
Edilul a explicat că amenajarea unui loc de parcare costă mult mai mult decât cei 55 de lei care se încasează în decurs de 20 de ani, pentru folosirea acestuia.
La nivelul Sectorului 6 există 36.000 de locuri de parcare. O parcare supraterană inteligentă cu 12 unităţi de garare costă 110.000 de euro, a informat primăria.
‘În acest moment, se face analiza pe acest subiect. Unul dintre terenuri este mai mare şi sperăm să fie în jur de 500 de locuri de parcare. Va fi o alternativă pentru cei care doresc să facă câţiva paşi către casă. Nu facem locuri de parcare pe conceptul cobori din maşină şi intri în casă. Facem spaţii amenajate pentru parcare, dar din acel loc şi până la locuinţă trebuie să parcurgi 200 – 300 de metri. Nu vom putea realiza parcări pentru toate maşinile. Trebuie să înţelegem că nu vom putea construi la infinit locuri de parcare. Oraşul se dezvoltă. Sunt foarte atent la acest subiect şi fiecare investiţie care se face în zona locuinţelor noi trebuie să respecte legislaţia în legătură cu numărul locurilor de parcare. Trebuie să înţelegem că altfel nu se poate’, a explicat Mutu.