„Această scădere se datorează conexiunii directe care există între industria asigurărilor şi celelalte segmente importante ale economiei, puternic afectate de criză, precum: segmentul auto, leasing, bancar şi cel imobiliar”, se arată într-un comunicat al companiei.
În acest context, Omniasig a aplicat anul trecut o strategie de optimizare a proceselor, constând în reducerea costurilor, restructurare a portofoliului şi centralizarea operaţiunilor de back-office.
Valoarea despăgubirilor plătite anul trecut a fost de 650,33 milioane lei, apropiată de cea din 2010.
„Ponderea cea mai mare în rezultatul înregistrat, respectiv de 75%, au avut-o ca şi până acum asigurările auto. Ramura asigurărilor Casco a scăzut, conform tendinţelor înregistrate la nivelul întregii pieţe, înregistrând o valoare de 298,97 milioane lei, cu 30% mai puţin decât în anul anterior. Această scădere este corelată în principal cu scăderea puternică a segmentului de leasing auto. Pe linia asigurărilor de răspundere civilă a autovehiculelor (RCA şi Carte Verde), compania a înregistrat o creştere de 8,26% faţă de anul precedent, cu o valoare a primelor brute subscrise de 273,58 milioane lei. Valoarea despăgubirilor plătite a fost de 371 milioane lei pe Casco şi 226,69 milioane lei pe RCA”, se precizează în comunicat.
Asigurările de tip Property – de incendiu şi calamităţi naturale – au înregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 113,73 milioane lei.
Omniasig urmează să fuzioneze cu BCR Asigurări, ambele companii fiind deţinute de Vienna Insurance Group.
Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a aprobat fuziunea în martie, noua companie urmând să fie liderul pieţei de asigurări.
În cadrul acestui proces, Omniasig va fi absorbită de către BCR Asigurări, care, la finalizarea fuziunii, va prelua numele Omniasig.
Potrivit cifrelor transmise CSA, cele două societăţi au cumulat, la sfârşitul anului trecut, un volum total de prime subscrise de 1,2 miliarde de lei.
Astra a avut anul trecut prime de 1,03 miliarde de lei, iar Allianz-Ţiriac de 898,6 milioane de lei.
VIG controlează în România şi Asirom.
În 2011, grupul austriac a subscris în România prime de 510,9 milioane de euro, în scădere cu 4,7% faţă de anul precedent, din cauza restructurării portofoliului de pe segmentul asigurărilor generale.