Primele ING Asigurări au crescut anul trecut cu 2%, la 554,4 milioane lei

ING Asigurări de Viaţă a subscris anul trecut prime de 554,4 milioane de lei, în creştere cu 2% faţă de anul precedent, iar profitul brut a scăzut cu 62%, la 17,8 milioane de lei, a anunţat compania.
Economica.net - joi, 09 feb. 2012, 10:51

„Rezultatul în privinţa profitului brut este în linie cu cel bugetat şi a fost influenţat de un volum excepţional de investiţii generate atât de proiecte anterioare cu impact asupra activităţii curente, cât şi de iniţiative noi pentru creşterea beneficiilor oferite clienţilor, profesionalizarea forţei de vânzare şi automatizarea proceselor în vederea alinierii la noile standarde de raportare din domeniul asigurărilor”, se arată într-un comunicat al companiei.

O direcţie majoră de investiţii în 2011 a însemnat achiziţia de noi soluţii tehnice pentru automatizarea proceselor, precum Peoplesoft şi Pega, fonduri alocate în zona informatizării şi specializării în vederea alinierii la noile standarde de raportare din domeniul asigurărilor (Solvency II şi IFRS 4 faza 2), dar şi în zona îmbunătăţirii serviciilor post-vânzare oferite clienţilor.

O pondere semnificativă din investiţiile de anul trecut a fost reprezentată de implementarea cerinţelor prevăzute de noua normă de licenţiere a agenţilor care intră în sistemul de vânzare a asigurărilor, care au însemnat noi stagii de pregătire şi profesionalizare a agenţilor.

În perioada analizată, valoarea indemnizaţiilor plătite clienţilor pentru evenimente asigurate şi contracte ajunse la maturitate a fost de 63,2 milioane de lei, cu peste 18% mai mare faţă de anul precedent.

„2011 a continuat să fie un an cu provocări, dificultăţile apărute pe plan european încetinind revigorarea economică. Totuşi, stabilizarea la nivel macro şi îmbunătăţirea uşoară a perspectivelor au avut un impact pozitiv asupra încrederii consumatorilor şi a resurselor alocate de aceştia obiectivelor de protecţie financiară şi de economisire. Creşterea cu peste 30% a numărului de clienti care s-au întors la ING în 2011, încheind o asigurare de viaţă nouă, revenirea ratei de reziliere la nivelul de dinaintea crizei, din 2008, şi majorarea resurselor mobilizate pentru asigurarile încheiate sunt semnale în acest sens”, a declarat directorul general al companiei, Cornelia Coman.

Potrivit datelor companiei, valoarea activelor financiare în administrare a ajuns la 2,1 miliarde de lei la sfârşitul anului 2011, în creştere cu 6% faţă de 2010.

„Interesul clienţilor pentru produse mai simple şi solutii de diminuare a riscurilor, pe fondul volatilităţii pieţei de capital, a continuat şi în 2011, generând un apetit sporit pentru produsele tradiţionale, care oferă protecţie şi randamente garantate. Astfel, în vânzările noi din 2011 ale ING Asigurări de Viaţă acest tip de contracte a reprezentat 67% din numărul total de polite subscrise”, se spune în comunicat.

Prima medie pentru contractele încheiate a fost de 1.594 lei, cu 6% mai mare ca în 2010, iar suma asigurată medie pentru portofoliul de asigurări noi din 2011 a ajuns la 47.194 lei, în urcare cu 7% faţă de anul precedent.

Marja de solvabilitate a ING Asigurări de Viaţă este de 1,65 (nivelul minim cerut de lege este de 1), iar coeficientul de lichiditate este de 4,69, comparativ cu nivelul minim cerut, respectiv 1.

Cele două fonduri facultative (Pilonul III) din administrarea ING – ING Activ şi ING Optim – însumau 103.426 de participanţi la sfârşitul anului 2011, în crestere cu 19% faţă de anul precedent.

La aceeaşi dată, valoarea activelor nete aferente celor două fonduri ale ING era de 199,93 milioane de lei, în creştere cu 35% faţă de 2010.

În ceea ce priveşte sumele alocate de participanţi în fondurile de pensii facultative, contribuţia medie la fondul ING Activ în 2011 a fost de 89 de lei (în urcare cu peste 22% faţă de anul precedent), iar la ING Optim de 96 de lei (plus 27% comparativ cu 2010).

„Instituirea deductibilităţii fiscale totale, în limita a 400 de euro/an, începând cu 2012, este o măsură salutară, ce poate determina pe termen mediu un apetit mai mare al angajatorilor pentru acest beneficiu extrasalarial, astfel încât estimez în următorii trei ani un impact suplimentar de 10-15% în evoluţia numărului de participanţi, în contextul menţinerii situaţiei macroeconomice actuale”, a spus Coman.

Pe segmentul de pensii obligatorii (Pilonul II), ING Pensii Private administra la finele anului 2011 active nete de 2,46 miliarde de lei, în creştere cu aproape 45% faţă de 2010.

La aceeaşi dată, ING avea 1,694 milioane clienţi pe Pilonul II. Contribuţia medie netă pe participant a fost de 54,2 de lei în 2011, în creştere cu 26,6% faţă de anul precedent.

Înfiinţată în 1997, ING Asigurări de Viaţă este membră a grupului olandez ING.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
BNR: Soldul creditului neguvernamental a ajuns în noiembrie la valoarea de 418,1 miliarde de lei
BNR: Soldul creditului neguvernamental a ajuns în noiembrie la valoarea de 418,1 miliarde de lei
Soldul creditului neguvernamental acordat de instituţiile de credit a crescut în noiembrie 2024 cu 0,5% faţă de luna anterioară (0,1% în termeni reali), până la nivelul de 418,154 de miliarde......
Salariile bugetarilor au crescut cu 6 miliarde de euro în acest an, în România. La ce sumă imensă s-a ajuns, ca să se impună înghețarea pentru tot anul 2025
Salariile bugetarilor au crescut cu 6 miliarde de euro în acest an, în România. La ce sumă imensă s-a ajuns, ca să ...
Cheltuielile de personal ale statului al crescut în anul 2024 cu 32 de miliarde de lei, și au ajuns la 164 de miliarde ...
Statele Unite impun sancțiuni împotriva miliardarului Bidzina Ivanişvili, considerat liderul de facto al Georgiei
Statele Unite impun sancțiuni împotriva miliardarului Bidzina Ivanişvili, considerat liderul de facto al Georgiei
Departamentul de Stat american a anunţat vineri sancţiuni împotriva oligarhului Bidzina Ivanişvili, considerat liderul ...
INGHA: Debitul Dunării la intrarea în ţară va fi în creștere în următoarele zile, până la 4.900 mc/s
INGHA: Debitul Dunării la intrarea în ţară va fi în creștere în următoarele zile, până la 4.900 mc/s
Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere în următoarele zile până la valoarea ...