Primele mașini Dacia Spring au ajuns la clienții români. În octombrie vor fi livrate 1.600 de unități

Primii clienți ai modelului electric Dacia Spring și-au primit, la începutul lui octombrie, vehiculele comandate încă din primăvară. Circa 1.600 de mașini vor fi livrate în această lună.
Robert Stan - mie, 13 oct. 2021, 21:19
Primele mașini Dacia Spring au ajuns la clienții români. În octombrie vor fi livrate 1.600 de unități

Perioada de așteptare pentru primul vehicul 100% electric al mărcii Dacia i-a făcut pe mulți dintre cei care au făcut rezervări încă din martie pentru ca apoi, în mai, să plaseze o comandă fermă, nerăbdători să parcurgă primii kilometri la bordul mașinilor proprii.

Ei bine, deși au trecut aproape cinci luni de la plasarea comenzilor ferme, primii români s-au declarat fericiți să primească mașina pentru care au plătit peste 18.000 de euro din care jumătate au fost acoperiți prin programul Rabla Plus al statului român.

Oficialii Dacia au confirmat pentru LifeNews.ro că „livrările au început în prima jumătate a lunii octombrie” și că „aproximativ 1.600 de vehicule vor fi disponibile pentru livrare in această lună, toate fiind alocate către clienți cu comenzi ferme”.

Prin urmare, toți cei care își vor primi modelele electrice Dacia Spring în această lună au avut „comenzi ferme plasate in luna mai, imediat după deschiderea oficială a comenzilor”.

Totodată, direcția de comunicare a mărcii Dacia a confirmat că până la finalul lui 2021 vor fi livrate în România peste 3.500 de unități Dacia Spring, cele mai multe comenzi fiind plasate în „București, urmat de Cluj, Iași și Timișoara”.

Este demn de menționat că, odată cu intrarea în circulație în doar trei luni a „peste 3.500 de unități”, presiunea pe punctele de încărcare din aceste orașe este de așteptat să crească. Nu trebuie omis faptul că mașinile Dacia Spring se vor adăuga celor 3.765 de vehicule cu încărcare la priză livrate de celelalte mărci de pe piața autohtonă doar în perioada ianuarie – septembrie 2021.

Conform datelor Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România (APIA) în primele nouă luni ale anului au fost vândute la noi 1.913 mașini 100% electrice și 1.852 plug-in hybrid.

Revenind la Dacia și demararea livrărilor modelului Spring, este important de știut că procesul de predare a mașinilor către clienți era inițial anunațat pentru luna septembrie. Doar că problemele cauzate de criza de semiconductori și transportul vehiculelor din China a prelungit termenele de livrare cu câteva zile.

„Fluxul de transport al vehiculelor din China spre România este unul foarte complex (inclusiv transportul maritim), iar fabrica producătoare a fost afectată, la fel ca toți producătorii auto, de criza componentelor electronice. În acest context, în care numeroși producători au termene de livrare pentru vehicule cu motoare termice între șase și 12 luni, considerăm un succes livrarea primelor vehicule comandate în mai puțin de cinci luni de la data plasării primelor comenzi, începând cu finalul lunii mai”, au declarat pentru LifeNews.ro oficialii Dacia.

Cheltuieli suplimentare

Deși modelele Dacia Spring se pot încărca de la o priză casnică, AC, de 2,3 kW (10A) în circa 11 ore, mulți dintre cei care au comandat vehiculul și-au dorit includerea în dotare a sistemului rapid DC.

Cum însă, așa cum menționam, presiunea pe punctele de încărcare este de așteptat să se majoreze, Dacia oferă doritorilor un sistem wallbox care costă aproximativ 900 de euro și asigură o încărcare cu până la 7,4 kW. „Aproximativ 200 de clienți au achiziționat deja” un wallbox, au declarat cei de la Dacia.

În afară de wallbox, cei care recepționează mașinile Dacia Spring în următoarea perioadă vor trebui să le doteze cu cauciucuri de iarnă. Asta pentru că, așa cum ne-au mărturisit oficialii mărcii, mașinile venite din China „sunt dotate cu anvelope de vară”.

Ca informație suplimentară pentru posesorii de modele electrice Dacia, „prima revizie este prevăzută la 30.000 km sau 1 an. Pentru prima revizie sunt prevăzute în jur de 20 de operațiuni de control, precum circuitul de frână, uzura discurilor și a plăcuțelor, starea ștergătoarelor, a pneurilor, a bateriei, a martorilor luminoși etc. și controlul și înlocuirea filtrului de polen”.

Având în vedere că, în următoarele săptămâni, tot mai multe mașini Dacia Spring vor putea fi văzute pe șoselele din România, istoria vânzărilor de mașini ne arată că numărul de comenzi pentru acest model va crește din nou. Dacă vă numărați printre cei care decid în octombrie 2021 că un model Dacia Spring le-ar satisface dorințele trebuie să știți că livrările pentru modelele comandate în această lună vor putea fi făcute cel mai devreme în aprilie 2022.

Detaliile Dacia Spring

Primul vehicul electric al mărcii Dacia este disponibil, deocamdată doar în versiunea „Comfort Plus” la un preț cu TVA de 18.100 euro.

Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh și poate fi alimentat atât la o priză casnică de 220V cât și la un Wall Box sau, opțional, la o bornă DC.

Modelul are o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP și de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).

Dacia Spring beneficiază, în serie, de echipamente de siguranță, printre care, limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.Clienți

Clienții pot opta pentru una dintre cele trei culori – Kaoline White, Cenote Blue și Lightning Silver. La aceasta se va adăuga și o a patra opțiune, Goji Red.

Garanția oferită este de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul și de 8 ani sau 120.000 km pentru bateria electrică.

În curând vor fi deschise precomenzile pentru versiunea de echipare „Comfort”, disponibilă la prețul cu TVA de 16.800 euro. O variantă destinată clienților de flote este de asemenea disponibilă, la același preț de 16.800 euro (TVA inclus).

Citește și:

– Test Dacia Spring: Decență, nu extravaganțe
– Debut cu stângul al Daciei electrice? Compania cere acte în timp record clienților care au plătit deja rezervarea pentru Spring, încurcând achiziția prin Programul Rabla

Te-ar mai putea interesa și
Andrei Cantaragiu, CEO City Garden Residence, care a investit 60 de milioane de euro în rezidențial: Pe termen lung, avem în vedere dezvoltări în zona centrală și de nord a Capitalei
Andrei Cantaragiu, CEO City Garden Residence, care a investit 60 de milioane de euro în rezidențial: Pe termen lung, avem ...
Dezvoltatorul City Garden, deținut de un grup de companii cu capital din Asia și care a investit pe plan local 60 de milioane de euro în proiecte rezidențiale, se uită tot la zona Pipera și la......
Revolut: Micile afaceri românești, în special cele din retail și domeniul medical, încep să renunțe la băncile tradiționale
Revolut: Micile afaceri românești, în special cele din retail și domeniul medical, încep să renunțe la băncile tradiționale
Revolut Business arată într-un studiu că tot mai multe companii se orientează spre fintech-uri, în defavoarea băncilor ...
Prima fabrică de hârtie specială care va înlocui toate pungile de plastic se face la Giurgiu. Vladimir Cohn, industriaș: Investiție de 75 de milioane de euro, 100 de angajați doar în următoarele șase luni. Când începe producția
Prima fabrică de hârtie specială care va înlocui toate pungile de plastic se face la Giurgiu. Vladimir Cohn, industriaș: ...
Omul de afaceri Vladimir Cohn, cel mai important jucător din industria hârtiei de după 1989 și unul dintre cei mai puternici ...
Telekom Romania Mobile anunță noile oferte de sărbători
Telekom Romania Mobile anunță noile oferte de sărbători
Telekom Romania Mobile a pregătit de sărbători oferte și cadouri pentru cei dragi, într-o promoție special creată ...