Principala problemă este că o mică porţiune din calea ferată pe teritoriul românesc nu este electrificată şi de aceea nu pot fi folosite locomotive cu tracţiune electrică.
‘Avem asigurări din partea română că problema va fi soluţionată. În zilele următoare vom face un experiment cu trenuri cu tracţiune diesel’, a spus ministrul după o şedinţă a guvernului bulgar, care a avut loc la Vidin. Papazov a afirmat că se aşteaptă un interes sporit pentru traficul feroviar de mărfuri între Bulgaria şi România, mai ales după finalizarea noii căi ferate între Ankara şi Istanbul. Pentru a-i atrage pe transportatori, Bulgaria a redus taxele pentru trenurile care circulă regulamentar pe teritoriul său şi mai ales pentru cele care transportă tiruri, stimulând astfel transportul feroviar, cu scopul de a relaxa traficul rutier aglomerat.
Ministrul a mai comentat şi situaţia din Ucraina, afirmând că deocamdată nu sunt probleme cu transportatorii bulgari, dar dacă situaţia s-ar înrăutăţi este posibil să fie blocat accesul către porturile ucrainene.
Companiile de căi ferate din România, Bulgaria şi Ungaria colaborează pentru lansarea unor trenuri de pasageri care să lege Sofia de Craiova, Timişoara şi Budapesta prin podul Calafat-Vidin, a precizat în această săptămână pentru