Cifre excepţionale sunt înregistrate oriunde este difuzat acest serial. La succesul „Game of Thrones” contribuie şi pirateria online, estimându-se că peste un miliard de persoane au urmărit în mod ilegal sezonul al şaptelea, stabilind astfel un nou record.
O analiză recentă publicată de Kaspersky Lab arătase că descărcările ilegale de filme și seriale sunt adesea folosite ca vehicule de malware. Fanii Game of Thrones sunt cei mai expuși riscului: în 2018, acesta a reprezentat 17% din întregul conținut piratat infectat, la nivel mondial, cu 20.934 utilizatori atacați.
„Analiza noastră arată clar că distribuitorii de programe malware folosesc emisiunile TV care sunt la mare căutare pe site-urile piratate: acestea sunt, de obicei, drame care au beneficiat de o promovare intensă sau seriale de acțiune. Primele și ultimele episoade, care atrag cei mai mulți spectatori, sunt cele mai expuse falsificărilor. Infractorii cibernetici tind să profite de loialitatea și nerăbdarea oamenilor, astfel încât promit un material nou-nouț pentru descărcare, care este, de fapt, o amenințare cibernetică. Având în vedere că a început sezonul final al Game of Thrones, am dori să avertizăm utilizatorii că este foarte probabil să existe o creștere a cantității de programe malware deghizate ca noi episoade ale acestui serial”, a explicat Anton V. Ivanov, Security Researcher la Kaspersky Lab.
Pentru a nu cădea victime unor programe periculoase, care pretind a fi emisiuni TV, Kaspersky Lab recomandă următoarele măsuri:
Cel de al optulea sezon este anunţat drept cel mai scump din istoria serialelor TV, cu un buget de 15 milioane de dolari pe episod, respectiv 90 de milioane de dolari pentru cele şase episoade.
Pe lângă efectele speciale, provocările generate de amenajarea decorurilor naturale şi onorariile actorilor (peste 1,1 milioane de dolari pe episod pentru cei mai importanţi cinci actori principali), valoarea facturilor a crescut vertiginos, cu atât mai mult cu cât episoadele acestui ultim sezon sunt mai lungi – o oră şi douăzeci de minute pentru ultimele trei, durate similare celor ale unor filme de lungmetraj. Doar episodul pilot a costat aproape 10 milioane de dolari în condiţiile în care cel mai scump sezon difuzat, al şaptelea, a costat 100 de milioane de dolari.
Investiţia este rentabilă, potrivit The New York Times, întrucât franciza „Game of Thrones” a adus anual postului HBO încasări de 1 miliard de dolari.
Este, de asemenea, serialul recompensat cu cele mai multe premii Emmy – 47 în total.