Hotelul are 247 de camere şi 12 apartamente, iar preţul pentru o noapte de cazare în cameră dublă, în sistem all-inclusive, variază în funcţie de perioadă de la 140 lei/persoană (nr. – în mai, iunie şi septembrie) la 200 lei/persoană (nr. – în luna august).
Asociaţia Naţională a agenţiilor de Turism (ANAT) a lansat în luna iunie ideea de brand Litoralul Verde, prin care agenţiile doresc să susţină staţiunile din sudul litoralului.
Iar despre hotelul Tismana s-ar putea spune că este înconjurat de verdeaţă. Grădinile interioare ce fac parte din complex sunt o oază de răcoare, iar nostalgicii perioadei comuniste, se pot relaxa într-un loc special amenajat, cu obiecte vechi şi unde la loc de cinste stă fotografia lui Nicolae Ceauşescu şi al său îndemn „Dragi tovarăţi şi pretini, declar deschis sezonul estival…nu mai staţi acasă, veniţi pe litoral!„.
Elena Stan, administratorul hotelului încă din 1977, spune că pentru luna iulie gradul de ocupare este de 100% şi că puţine camere mai sunt libere pentru luna august.
Tismana merge pe profit
Deşi cifra de afaceri a societăţii care operează hotelul a scăzut odată cu criza, Tismana SA merge pe profit.
Anul trecut, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 594.000 de euro şi un profit de 7.700 de euro, în uşoară scădere faţă de 2012. Cel mai bun an din ultimii şase a fost 2008. Atunci, cifra de afaceri trecuse de pragul de 900.000 de euro, iar profitul a fost de 52.000 de euro. Tismana SA este controlată de patru persoane fizice: Traian Stan, Alina Stan, Ion Căprar şi Nicolae Constantinescu.
Zona staţiunilor Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costineşti, Olimp, Neptun, Cap Aurora, Jupiter, Venus, Saturn, Mangalia, Vama Veche atrage anual circa 70% din turiştii care vizitează staţiunile de la malul mării prin agenţii de turism.