Primul scandal în noul guvern al Greciei: un viceministru ar putea fi demis după postarea unor tweeturi ofensatoare

Noul guvern ales al Greciei a fost implicat într-un scandal la câteva ore după ce a fost învestit miercuri, după postări online ofensatoare ale unui viceministru, relatează Reuters.
Economica.net - joi, 24 sept. 2015, 04:02
Primul scandal în noul guvern al Greciei: un viceministru ar putea fi demis după postarea unor tweeturi ofensatoare

În ceea ce ar putea fi una dintre cele mai scurte numiri într-un cabinet din ultimii ani, viceministrului infrastructurii şi transporturilor Dimitris Kammenos i s-a cerut demisia, după ce a provocat furie cu presupuse postări pe Twitter.

‘Până la clarificarea adevărului asupra unor postări antisemite şi rasiste, viceministrul va facilita (chestiunea) prin demisia sa’, a declarat Panos Kammenos, liderul partidului Grecii Independenţi, într-o postare pe contul său oficial de Twitter.

Ministrul a fost numit într-un nou cabinet condus de premierul Alexis Tsipras învestit mai devreme miercuri. Dimitris Kammenos, care nu are nicio legătură cu liderul partidului său, nu a fost disponibil imediat pentru comentarii, scrie Agerpres.

Kammenos este membru al partidului naţionalist de dreapta Grecii Independenţi (ANEL), partener de coaliţie cu partidul de stânga SYRIZA al lui Tsipras.

Într-un comunicat, Kammenos a declarat că postările sale social media sunt gestionate de o echipă de asistenţi şi conturile i-au fost sparte de mai multe ori. El a spus că majoritatea presupuselor postări ‘denaturează adevărul’.

‘Mă opun oricăror postări care au fost percepute sau sunt jignitoare pentru grupuri de cetăţeni. Cu acest comunicat, vreau să-mi cer personal scuze celor care au fost deranjaţi (de acest lucru) şi condamn categoric rasismul, homofobia şi antisemitismul’, a declarat Kammenos în comunicat.

Tsipras, aflat la Bruxelles pentru un summit european asupra crizei migranţilor, a telefonat partenerilor săi ANEL şi a cerut o explicaţie, a declarat un consilier al prim-ministrului grec.

‘Prim-ministrul a spus că dacă toate aceste lucruri sunt adevărate, dacă aceste tweeturi sunt adevărate, atunci (viceministrul) trebuie eliberat din funcţie’, a afirmat un consilier pentru Reuters.

Un înlocuitor a fost deja găsit, a precizat consilierul.

Vassiliki Katrivanou, parlamentar SYRIZA, a declarat că numirea este ‘o ruşine’. Opoziţia socialistă PASOK a considerat la rândul ei că este o ‘încălcare flagrantă a principiilor fundamentale ale stângii politice’.

‘În loc de a întoarce spatele trecutului, guvernul legitimează rasismul şi antisemitismul’, a declarat o purtătoare de cuvânt a PASOK.

Dimitris Kammenos a stârnit controverse în vară cu o postare pe contul său de Facebook suprapunând cuvintele ‘Vom rămâne în Europa’ pe o fotografie a intrării lagărului de concentrare de la Auschwitz, aminteşte Reuters.

Ea a fost percepută ca o încercare de a ilustra dificultăţile prin care trec grecii, dar criticată de mulţi, inclusiv de comunitatea evreiască din Grecia, ca o ‘încercare hidoasă de a banaliza’ Auschwitzul. Kammenos a declarat mai târziu că este vorba despre o neînţelegere.

Te-ar mai putea interesa și
Parlamentul de la Kiev a votat în favoarea creșterii taxelor pentru a finanța armata
Parlamentul de la Kiev a votat în favoarea creșterii taxelor pentru a finanța armata
Parlamentul ucrainean a aprobat joi prima creştere substanţială de taxe de la începutul invaziei ruse pentru a finanţa armata care trebuie să facă faţă unui război de uzură cu Rusia şi al......
Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Au fost produse 44 din cele 390 de grinzi din beton pentru lotul 3 – secretar de stat
Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Au fost produse 44 din cele 390 de grinzi din beton pentru lotul 3 – secretar ...
Asocierea Nurol - Makyol se află în grafic cu lucrările la lotul 3 Pietroasele - Buzău din A7 Ploiești - Buzău, potrivit ...
OMC estimează o creștere de 3% a comerțului mondial în 2025, în condițiile în care vor fi ținute sub control conflictele din Orientul Mijlociu
OMC estimează o creștere de 3% a comerțului mondial în 2025, în condițiile în care vor fi ținute sub control conflictele ...
Organizaţia Mondială a Comerţului a îmbunătăţit joi previziunile privind evoluţia comerţului mondial în acest an ...
Burduja: România lansează prima schemă pentru contracte pentru diferenţă. Vizăm pentru viitor scheme CfD pentru nuclear, stocare și eolian
Burduja: România lansează prima schemă pentru contracte pentru diferenţă. Vizăm pentru viitor scheme CfD pentru nuclear, ...
România lansează prima schemă pentru contracte pentru diferenţă şi este foarte important ca aceasta să meargă foarte ...