„Am trimis primul nostru tramvai produs cu o inginerie 100% turcească în unitățile noastre de producție din Ankara, Sincan, în cel de-al treilea oraș ca mărime din România, Timișoara. Tramvaiele noastre ecologice au 30 de metri lungime, 2400 milimetri lățime și au podea 100% joasă, cu o capacitate de 200 de locuri. Ceea ce face ca tramvaiele Bozankaya să fie unice este că pot parcurge până la 63 de kilometri numai cu bateria, fără a fi conectate la rețeaua catenară. Tramvaiele Bozankaya sunt primele de acest fel din lume”, au spus reprezentanții producătorului din Turcia într-o prezentare video.
În aprilie, primarul Timișoarei Dominic Fritz a anunțat că primele tramvaie turcești din comanda de 21 de garnituri vor fi văzute pe străzile orașului în luna iulie. El a prezentat și niste imagini cu tramvaiul fabricat la Ankara pentru capitala Banatului.
Producătorul turc Bozankaya a câştigat în urmă cu doi ani licitaţia organizată de Primăria Timişoara pentru achiziţia de tramvaie articulate cu autonomie. În cursa pentru acest contract mai intraseră polonezii de la Pesa şi Electroputere VFU Paşcani.
Oraşul de pe Bega este primul din ţară care cumpără tramvaie cu baterii. Întrebat de ce cumpără tramvaie cu autonomie, fostul edil al Timişoarei Nicolae Robu a explicat atunci că „aşa se fac mai nou tramvaiele” şi că acestea pot fi utilizate şi în cazurile în care se derulează diverse lucrări, există pene de curent sau se defectează tramvaiul la sistemul de alimentare.