Strategia de privatizare a fost modificată printr-un memorandum aprobat joi de Guvern, la propunerea Ministerului Economiei, menţionează Executivul.
AVAS a fost mandată să vândă creanţa asupra Oltchim, iar reprezentanţii Ministerului Economiei în AGA Electrica SA să aprobe vânzarea creanţei deţinute de Electrica SA asupra Oltchim.
Guvernul a mai precizat că Ministerul Economiei va negocia, prin Oficiul Participațiilor Statului şi Privatizării în Industrie, cu OMV Petrom o opţiune de cumpărare de active ale rafinăriei Arpechim, exercitabilă de către investitorul desemnat pentru privatizarea Oltchim.
Anterior, privatizarea era prevăzută după majorarea capitalului social al Oltchim cu până la 2,059 miliarde lei, la 2,093 miliarde lei, prin conversia în acţiuni a creanţei AVAS, în valoare de 1,12 miliarde lei, şi prin emiterea de acţiuni noi, care vor fi oferite spre subscriere acţionarilor minoritari.
Oltchim are în prezent un capital social de 34,3 milioane de lei.
După majorarea capitalului, compania urma să fie vândută în urma unei licitaţii cu ofertă în plic, în 14 septembrie, urmată, dacă era cazul, de negociere sau de licitaţie cu strigare.
Privatizarea Oltchim reprezintă una dintre condiţiile pentru aprobarea de către board-ul director al FMI a celei de-a şasea evaluări a acordului cu România.