Privatizarea Romtelecom: MSI a semnat contractul de asistenţă specializată pentru finalizarea procedurii

Procesul de privatizare a SC Romtelecom S.A va continua, în acest sens Ministerul pentru Societatea Informaţională /MSI/ anunţând semnarea contractului pentru asistenţă specializată cu reprezentanţii consorţiului format din SSIF Swiss Capital S.A. (lider de consorţiu), UBS Limited, Muşat şi Asociaţii SPARL, şi BT Securities S.A.
Economica.net - mar, 04 mart. 2014, 14:11
Privatizarea Romtelecom: MSI a semnat contractul de asistenţă specializată pentru finalizarea procedurii

‘În data de 28 februarie 2014, Ministerul pentru Societatea Informaţională şi reprezentanţii consorţiului format din SSIF Swiss Capital S.A. (lider de consorţiu), UBS Limited, Muşat şi Asociaţii SPARL şi BT Securities S.A. au semnat contractul pentru servicii de consultanţă în procesul de finalizare a privatizării SC Romtelecom SA. Negocierile pentru încheierea contractului au fost iniţiate după ce, în data de 18 decembrie 2013, Comisia de evaluare şi selectare a consultantului pentru finalizarea privatizării Romtelecom din cadrul MSI a încheiat analiza ofertelor depuse pentru servicii de consultanţă pentru privatizarea Romtelecom (…)’, se precizează într-un comunicat remis marţi de MSI.

Conform MSI, obligaţiile contractuale ale consultantului constau în furnizarea de servicii de consultanţă în procesul de finalizare a privatizării SC Romtelecom SA, pe tot parcursul procesului de privatizare, elaborarea tuturor documentelor şi efectuarea tuturor măsurilor a căror necesitate apare pe parcursul procesului de privatizare, inclusiv cele care au ca scop optimizarea procesului de privatizare (achiziţii, vânzări active, divizări, fuziuni, conversie etc.), elaborarea şi implementarea strategiei de privatizare şi propunerea metodei de privatizare.

Preţul contractului este format dintr-o componentă fixă în valoare de zero lei şi o componentă variabilă reprezentând 2,085% din profitul brut obţinut din vânzarea tuturor sau a unei părţi a acţiunilor, care include toate taxele şi impozitele prevăzute de legislaţia în vigoare, inclusiv TVA.

‘În cazul în care tranzacţia acţiunilor deţinute de Statul Român la SC Romtelecom SA nu se realizează, componenta variabilă a contractului nu trebuie achitată’, menţionează ministerul de resort.

Termenul stabilit pentru realizarea serviciilor contractuale este 11 august 2014, cu precizarea că acest termen poate fi prelungit, în funcţie de circumstanţe.

Garanţia de bună execuţie a contractului este în cuantum de cinci milioane de lei (scrisoare de garanţie bancară de bună execuţie) şi trebuie plătită în maximum 7 zile de la data semnării contractului.

Contractul expiră la data de 31 decembrie 2014, termen care poate fi scurtat sau prelungit prin acordul părţilor.

Anunţul de cerere de ofertă pentru servicii de consultanţă în vederea vânzării pachetului minoritar de acţiuni pe care MSI îl deţine la S.C. Romtelecom S.A. a fost publicat pe data de 7 octombrie 2013 în presa naţională şi internaţională. Termenul iniţial pentru depunerea ofertelor a fost 7 noiembrie, dar a fost prelungit până pe 21 noiembrie la solicitarea potenţialilor ofertanţi. Ofertele au putut fi depuse după achiziţionarea cererii de ofertă contra sumei de 10.000 euro.

Cele două consorţii care au depus oferte au fost: consorţiul format din SSIF Swiss Capital, UBS Limited (Marea Britanie), Muşat & Asociaţii S.p.a.r.l. şi BT Securities SA, plus subcontractorii Hogan Lovells, Banca Transilvania SA, KPMG Advisory SRL, respectiv consorţiul format din Deutsche Bank AG (Londra, Marea Britanie) şi Raiffeisen Capital & Investment SA şi subcontractorul Clifford Chance Badea.

Oferta consorţiului format din Deutsche Bank AG şi Raiffeisen Capital &Investment a fost descalificată, nefiind depuse toate documentele solicitate în Cererea de Ofertă. Astfel, în conformitate cu prevederile din Cererea de ofertă, oferta tehnică şi oferta financiară a consorţiului nu au mai fost analizate.

În data de 18 decembrie 2013, Comisia de evaluare şi selectare a consultantului pentru finalizarea privatizării Romtelecom din cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională (MSI) a finalizat procedura de selecţie şi a desemnat câştigător consorţiul format din SSIF Swiss Capital S.A., UBS Limited, Muşat şi Asociaţii SPARL şi BT Securities S.A.

Romtelecom este o societate pe acţiuni oferind servicii complexe pe piaţa de comunicaţii, de la telefonie fixă la Internet, televiziune digitală, IPTV, servicii combinate de date şi voce, precum şi un program permanent controlat de Customer Care.

Acţionarii Romtelecom sunt OTE International, care deţine 54,01% din capitalul companiei, şi statul român prin MSI care deţine 45,99% din capital.

Te-ar mai putea interesa și
Climatul de afaceri din România are o atitudine predominant optimistă, dar prudentă faţă de evoluţia economică
Climatul de afaceri din România are o atitudine predominant optimistă, dar prudentă faţă de evoluţia economică
Climatul de afaceri din România are o atitudine predominant optimistă, dar prudentă, faţă de perspectivele evoluţiilor economice în acest an, indică rezultatele Barometrului Business......
Veniturile magazinelor online din România s-au majorat cu 18%, de Black Friday – platformă
Veniturile magazinelor online din România s-au majorat cu 18%, de Black Friday – platformă
Numărul comenzilor înregistrate de magazinele online din România, cu ocazia "Black Friday", a crescut cu 5% în acest ...
BCR lansează creditul special Dedeman, accesibil din George și destinat planurilor de îmbunătățire a locuinței
BCR lansează creditul special Dedeman, accesibil din George și destinat planurilor de îmbunătățire a locuinței
Banca Comercială Română (BCR) și Dedeman anunță un parteneriat prin care lansează creditul special BCR Dedeman, ce ...
Metroul de Otopeni: Cum au evoluat lucrările la secțiunea 1 Mai – Tokyo în a doua jumătate a lunii octombrie
Metroul de Otopeni: Cum au evoluat lucrările la secțiunea 1 Mai – Tokyo în a doua jumătate a lunii octombrie
Metrorex a prezentat miercuri evoluția lucrărilor la Magistrala 6 de metrou, secțiunea sudică 1 Mai - Tokyo, în a doua ...