Videanu a vorbit, într-o conferinţă de presă, despre faptul că Guvernul Ponta este singurul vinovat de „eşecul” privatizării Oltchim.
Democrat-liberalul a spus că singurul obiectiv al lui Victor Ponta „a fost de a-l decredibiliza pe Dan Diaconescu”, lucru pe care, potrivit fostului preimar al Capitalei, actualul prim-ministrul „l-a reuşit în mare parte, în detrimentul Oltchim”.
„Atrag atenţia că urmează şi alte procese de privatizare. Modul în care Guvernul Ponta a gestionat privatizarea Oltchim (…) atrag atenţia că urmează CFR Marfă, urmează Tarom, companii importante pentru economia românească, care vor avea aceeaşi soartă. Guvernul Ponta nu e credibil în a continua procesul de privatizare în România şi singura soluţie este demisia Guvernului. Dacă domnul Ponta ar fi bărbat politic, singurul gest pe care ar trebui să-l facă ar fi acela de a-şi da demisia, în beneficiul României”, a precizat Adriean Videanu.
El a spus că premierul Victor Ponta, „dorind să scape de efectele” eşecului privatizării Oltchim, „minte împrăştiat, încercând să lovească în tot ce se poate pe eşicherul românesc”.
Videanu a arătat că o altă dovadă a „minciunii” premierului Ponta este citirea de către primul-ministru, prin „omosiune” a unor prevederi din acordul cu FMI din martie 2012.
Liderul PDL a arătat că prin acest acord demararea procesului de privatizare în cazul Oltchim era obligatorie, „dar nu obliga o privatizare la un anumit termen”.
El a menţionat că pe timpul mandatului său de ministru al Economiei statul român nu a garantat cu niciun euro combinatul Oltchim.
Contractul de privatizare a Oltchim nu va fi încheiat, întrucât Dan Diaconescu, care şi-a adjudecat pachetul majoritar de acţiuni deţinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri, termenul pentru semnarea contractul expirând luni, a anunţat ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu.
Dan Diaconescu a câştigat săptămâna trecută licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.