Probleme tehnice apărute la aplicaţia programului „Rabla local”. Specialiştii AFM lucrează la remediere – ministerul Mediului
„Momentan, colegii de la Administraţia Fondului pentru Mediu întâmpină probleme tehnice cu aplicaţia informatică şi lucrează la remedierea lor. Vom reveni cu informaţii în scurt timp”, a transmis MMAP.
Luni dimineaţa a demarat prima ediţie a programului „Rabla local”, prin care cei care doresc să-şi caseze maşinile vechi pot primi de la stat suma de 3.000 de lei fără a fi obligaţi să cumpere un alt autovehicul. Înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se realizează prin intermediul aplicaţiei informatice pusă la dispoziţie de către AFM, până pe 31 august 2023 sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unităţi administrativ-teritoriale (UAT).
„Sunt 500 de primării din toată ţara înscrise în acest program ai căror locuitori vor beneficia de cei 3.000 lei oferiţi în schimbul casării unui autovehicul vechi şi poluant fără a avea obligaţia de a achiziţiona un autovehicul nou în schimb. Acest program are ca scop eliminarea din circulaţie a maşinilor uzate, cu grad ridicat de poluare pentru atingerea ţintelor stabilite în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a precizat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.
După finalizarea procedurilor de înscriere de către primării, cetăţenii care vor să caseze maşinile vechi de cel puţin 15 ani se înscriu pe platforma naţională de pe site-ul AFM dedicată programului „Rabla Local” şi predau maşinile poluante la centrele autorizate de dezmembrare.
Ulterior, aceştia vor trebui să transmită certificatul de casare către Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Autovehiculelor (DRPCIV) în vederea radierii maşinii şi vor primi un stimulent pentru casare în valoare de 3.000 de lei.
Programul „Rabla local” are alocat un buget total de 500 milioane de lei.