Procesul lui Sorin Oprescu rămâne la Tribunalul Bucureşti. Instanţa a respins cererea fostului primar

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de strămutare a procesului de corupţie al fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, instanţa stabilind că solicitarea este neîntemeiată. Decizia este definitivă, astfel că dosarul lui Sorin Oprescu va fi judecat în continuare la Tribunalul Bucureşti.
Economica.net - mie, 29 iun. 2016, 10:58
Procesul lui Sorin Oprescu rămâne la Tribunalul Bucureşti. Instanţa a respins cererea fostului primar

„Respinge, că neîntemeiată, cererea de strămutare formulată de petentul Oprescu Sorin Mircea. Obligă petentul la plata sumei de 500 lei, cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Sorin Oprescu ceruse ca dosarul său de corupţie, judecat din 8 iunie, pe fond, la Tribunalul Bucureşti, să fie trimis unei alte instanţe egale în grad.

Dosarul în care sunt judecaţi Sorin Oprescu, foşti angajaţi ai Primăriei Capitalei şi oameni de afaceri a fost trimis de procurorii DNA la Tribunalul Bucureşti în 20 noiembrie 2015, iar după ce a trecut prin procedura de Cameră preliminară, a ajuns la judecarea în fond, în 8 iunie fiind primul termen.

Patru din cei nouă inculpaţi din dosarul lui Sorin Oprescu şi-au recunoscut, la primul termen al procesului, faptele de corupţie de care sunt acuzaţi şi au spus că vor să fie judecaţi prin procedura simplificată, pentru a beneficia de reducerea cu o treime a pedepselor. Sorin Oprescu a spus că este nevinovat şi că vrea să fie judecat pentru a dovedi că acuzaţiile procurorilor nu sunt întemeiate.

Romeo Albu, Claudiu Bengalici si Florin Supeala au optat pentru procedura simplificată. Romeo Albu este acuzat de complicitate la spălare de bani şi complicitate la dare de mită, omul de afaceri Claudiu Bengalici este judecat pentru complicitate la spălare de bani şi Florin Şupeală, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului, pentru luare de mită, toţi trei fiind acuzaţi şi de constituire a unui grup infracţional organizat.

Ruxandra Petroi si Ion Niţă au arătat că nu recunosc faptele şi că vor să dea declaraţii în cauză. Ruxandra Petroi, fost director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti, este judecată pentru luare de mită şi constituire a unui grup infracţional organizat, iar Ion Niţă este acuzat de complicitate la spălare de bani şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Mircea Octavian Constantinescu, fost director al Direcţiei Economice din Primăria Capitalei, acuzat de luare de mită şi constituire a unui grup infracţional, şi Cristian Stanca, fostul şofer al lui Oprescu, acuzat de complicitate la luare şi la dare de mită şi constituire a unui grup infracţional organizat, au arătat că vor spune la termenul următor dacă vor să fie judecaţi prin procedura simplificată.

Următorul termen de judecată în acest dosar a fost stabilit de instanţă la 11 iulie.

Potrivit DNA, Bogdan Popa este acuzat că a constituit grupul infracţional organizat, la care au aderat ulterior şi ceilalţi inculpaţi, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipiului Bucureşti, grup pe care, de la finalul anului 2013, l-a condus Sorin Oprescu.

Oprescu este acuzat că a primit 25.000 de euro la locuinţa sa din Ciolpani, de la Bogdan Popa.

„La data de 05 septembrie 2015, inculpatul Oprescu Sorin Mircea în calitate de Primar al Municipiului Bucureşti, în baza unei înţelegeri prealabile cu inculpaţii Popa Bogdan Cornel şi Stanca Cristian, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinşi în mod necuvenit de cei doi de la administratorii unei societăţi comerciale (denunţători în cauză), în legătură cu un contract de execuţii lucrări în cadrul Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului. Prin această conduită, Primarul al Municipiului Bucureşti nu a făcut altceva decât să ” valideze” activitatea infracţională desfăşurată de inculpaţii Stanca Cristian şi Popa Bogdan Cornel, dar şi menţinerea acestuia din urmă în funcţia de director al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, cu luarea în considerare a posibilităţii numirii sale ca director la A.L.P.A.B., deşi ştia că acesta comite infracţiuni de corupţie”, au scris procurorii în rechizitoriu.

Te-ar mai putea interesa și
Update: Cum va arăta noul guvern. Ciolacu: Sunt ferm convins că va fi un guvern pe patru ani. Care sunt numele vehiculate pentru posturile de miniștri
Update: Cum va arăta noul guvern. Ciolacu: Sunt ferm convins că va fi un guvern pe patru ani. Care sunt numele vehiculate ...
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că noul Executiv care este pe cale să se formeze va fi "un guvern pe patru ani". El nu a dorit să ofere punctual detalii despre lista miniştrilor pe......
Polonezii de la Zabka au trecut borna de 50 de magazine Froo deschise în România
Polonezii de la Zabka au trecut borna de 50 de magazine Froo deschise în România
Polonezii de la Zabka, care au deschis primele magazine în luna iunie, la București, continuă expansiunea pe plan local ...
Hurezeanu a declinat propunerea de a candida la Preşedinţie: Nu port pălării mai mari decât îmi permite capul
Hurezeanu a declinat propunerea de a candida la Preşedinţie: Nu port pălării mai mari decât îmi permite capul
Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, a declinat propunerea de a candida la președinție.
Israel: Netanyahu ameninţă că va acţiona cu ‘forţă şi hotărâre’ contra rebelilor houthi din Yemen
Israel: Netanyahu ameninţă că va acţiona cu ‘forţă şi hotărâre’ contra rebelilor houthi din Yemen
Israelul va continua să acţioneze cu forţă şi hotărâre contra rebelilor houthi din Yemen, acuzaţi de periclitarea ...