Producătorii de oţel din SUA îi acuză pe rivalii lor din China că evită tarifele de import

Patru producători de oţel din SUA au depus o petiţie la Departamentul american al Comerţului în care îi acuză pe producătorii chinezi că au deviat livrările prin Vietnam pentru a evita tarifele de import din SUA, a anunţat joi o firmă de avocatură care reprezintă una din companiile americane, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 23 sept. 2016, 07:23
Producătorii de oţel din SUA îi acuză pe rivalii lor din China că evită tarifele de import

Subsidiara din SUA a ArcelorMittal, alături de Nucor Corp, AK Steel Holdings Corp şi United States Steel Corp au depus petiţia, a anunţat firma Kelley Drye & Warren LLP, care reprezintă compania ArcelorMittal – cel mai mare producător de oţel din lume.

Departamentul american al Comerţului a stabilit săptămâna trecută taxe antidumping preliminare, de la 63,86 la 76,64% asupra platbandelor de oţel din China, după ce datele preliminare au arătat că importurile au fost comercializate pe piaţa din SUA sub o valoare corectă.

În petiţie se arată că producătorii chinezi de oţel au deviat livrările prin Vietnam ‘imediat’ după impunerea tarifelor de import din SUA.

Conform petiţiei, firmele chineze au trimis livrările în Vietnam, unde au fost modificate pentru a le face rezistente la coroziune şi apoi le-au trimis în SUA plătind tarifele stabilite de SUA pentru Vietnam, care sunt mai scăzute decât cele stabilite pentru China.

Producătorii de oţel din SUA cer analizarea situaţiei şi suspendarea importurilor de oţel rezistent la coroziune şi a oţelului laminat la rece din Vietnam, se arată în comunicatul Kelley Drye & Warren.

Nucor este reprezentată de firmă de avocatură Wiley Rein LLP, AK Steel de King & Spalding LLP, iar United States Steel de Quinn Emanuel LLP.

În 18 mai, şi Departamentul Comerţului din SUA a majorat cu 522% taxele de import pentru producătorii chinezi de oţel, după ce i-a acuzat că-şi vând produsele sub preţul pieţei.

Taxele se aplică platbandelor de oţel laminate la rece provenite din China, care sunt folosite în industria auto, în construcţii şi pentru fabricarea containerelor de transport pe mare.

Secretarul american al Trezoreriei, Jack Lew, a cerut recent Chinei să-şi reducă supracapacităţile de producţie în industria oţelului, deoarece distorsionează pieţele globale.

Nivelul record al producţiei de oţel din China, înregistrat în ultimele luni, a sporit criticile la adresa autorităţilor de la Beijing, acuzate că distorsionează pieţele globale vânzând oţel la preţuri de dumping.

Jack Lew a apreciat că supracapacităţile de producţie în industria oţelului ar putea avea un impact ‘coroziv’ asupra economiei chineze.

Producătorii de oţel din SUA susţin că autorităţile de la Beijing subvenţionează ilegal exporturile de oţel.

Exporturile chineze de platbande de oţel laminate la rece în SUA sunt evaluate la aproximativ 272,3 milioane de de dolari în 2015.

ArcelorMittal, prezentă şi în România, este cea mai mare companie siderurgică şi minieră integrată din lume, cu activitate în peste 60 de ţări. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi (est), Iaşi (est), Roman (nord-est) şi Hunedoara (centru).

 

Te-ar mai putea interesa și
„Jos mâinile de pe democraţia noastră, domnule Musk!”. Vicecancelarul Robert Habeck îl avertizează pe cel mai bogat om din lume să nu se implice în alegerile din Germania
„Jos mâinile de pe democraţia noastră, domnule Musk!”. Vicecancelarul Robert Habeck îl avertizează pe cel ...
Vicecancelarul german Robert Habeck l-a avertizat vineri pe miliardarul american Elon Musk să nu se amestece în viitoarele alegeri prevăzute pentru 23 februarie în Germania, după ce recent Musk......
Constructorul american de mașini electrice Rivian a raportat vânzări peste așteptări în trimestrul IV din 2024
Constructorul american de mașini electrice Rivian a raportat vânzări peste așteptări în trimestrul IV din 2024
Producătorul american de automobile electrice Rivian a raportat vineri vânzări peşte aşteptări în trimestrul al patrulea, ...
Croația a atras peste 21 de milioane de turiști în 2024
Croația a atras peste 21 de milioane de turiști în 2024
Croaţia a înregistrat în 2024 o creştere de 4% a sosirilor de turişti, până la 21,3 milioane, precum şi o creştere ...
AROBS a încheiat două contracte de Market Maker cu Raiffeisen și InterCapital Securities
AROBS a încheiat două contracte de Market Maker cu Raiffeisen și InterCapital Securities
Conducerea AROBS Transilvania Software S.A. a informat astăzi investitorii de la Bursa de Valori București că a semnat ...