Producătorul bulgar de super-automobile SIN Cars își propune ca în 2023 să producă două sau trei vehicule electrice pe zi în fabrica sa din orașul Ruse

SIN Cars, un mic producător auto cu sediul în oraşul Ruse (Bulgaria), şi-a propus ca în 2023 să producă două sau trei vehicule electrice în fiecare zi, a declarat directorul Rosen Daskalov pentru agenţia BTA, relatează Agerpres.
AGERPRES - vin, 09 sept. 2022, 17:13
Producătorul bulgar de super-automobile SIN Cars își propune ca în 2023 să producă două sau trei vehicule electrice pe zi în fabrica sa din orașul Ruse

Joi, firma SIN Cars şi-a inaugurat în mod oficial facilităţile de producţie la Ruse unde va asambla vehicule electrice urbane.

Rosen Daskalov a precizat că producţia de vehicule electrice SIN Cars a demarat cu cinci unităţi care sunt deja gata asamblate, adăugând că în prima fază compania sa va produce 10 până la 20 de automobile în acest an pentru a-şi îmbunătăţi procesele de producţie. Ulterior, în 2023, obiectivul celor de la SIN Cars este acela de a produce câte un vehicul într-o singură tură, ceea ce înseamnă că firma va putea realiza până la trei vehicule într-o zi, în funcţie de regimul de lucru.

„Aceste vehicule sunt mici camionete cu un design foarte simpatic. Există interes pentru ele atât în Europa Occidentală, cât şi în Bulgaria. Din păcate, în Bulgaria, nu avem subvenţii la achiziţionarea de autoturisme electrice. În România, în cazul în care cumperi un automobil electric şi predai unul vechi, primeşti un bonus de 9.000 de euro”, a spus Daskalov.

Pe lângă vehicule electrice, SIN Cars produce şi multe din componentele pentru vehiculele sale electrice, precum şasiuri, suspensii, baterii şi diferite alte componente.

Ideea este ca facilitatea de producţie de la Ruse să fie un fel de fabrică în miniatură. Ulterior, fabrica de la Ruse va fi copiată la o nouă locaţie din oraşul Giurgiu (România). Potrivit lui Daskalov, motivul pentru care a ales să îşi dezvolte afacerile pe celălalt mal al Dunării este acela că România oferă condiţii mai bune pentru dezvoltarea unor astfel de proiecte.

„Am avut discuţii timp de opt luni şi am căutat o locaţie în Ruse şi zonele învecinate. Cadrul legal din Bulgaria nu permite unei administraţii să ofere facilităţi unui investitor. Nu vrem să cumpărăm terenul, vrem să dispunem de dreptul de folosinţă, să îl închiriem, dar perioada maximă pentru închiriere în Bulgaria este de 10 ani. Ce vom face cu fabrica noastră gata construită când această perioadă expiră? Eram într-un impas. Ne-am întâlnit cu primarul din Giurgiu şi acesta mi-a spus că este o lege în România care îţi permite să închiriezi terenul pentru 49 de ani, cu opţiunea de a prelungi durata de închiriere pentru alţi 24 de ani. În plus, în orice moment, poţi cumpăra terenul la preţul pieţei”, a spus Daskalov.

Aşa a putut SIN Cars să găsească o suprafaţă de 70 de hectare de teren pe care să o închirieze în România pentru 1.000 de euro pe lună. Daskalov a calculat că un teren de 70 de hectar din Bulgaria ar fi costat compania de 35 de ori mai mult. Potrivit lui Daskalov, fabrica de la Giurgiu va fi construită în 2025.

Daskalov se gândeşte şi la ideea construirii unui circuit de curse în România. Planul său este acela de a utiliza acest circuit, atât ca o pistă de testare pentru vehiculele electrice produse, cât şi ca circuit de curse pentru pasionaţii de viteză.

Daskalov este renumit pentru că a pus la punct prima maşină de curse din Bulgaria, modelul SIN R1.

Sursa foto: Wikipedia

 

Te-ar mai putea interesa și
Semn de război în viitor? Țările lumii cumpără aur cu disperare
Semn de război în viitor? Țările lumii cumpără aur cu disperare
Băncile centrale caută să se aprovizioneze cu un activ vechi și de încredere, iar speculatorii urmează exemplul. Unii oficiali au spus-o direct. „E un semn de războaie iminente”, spune un......
Burduja în “Financial Times”: Tranzacția E.ON – MVM ar putea fi blocată din motive de securitate
Burduja în “Financial Times”: Tranzacția E.ON – MVM ar putea fi blocată din motive de securitate
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat pentru Financial Times (FT) că preluarea firmei de furnizare a gazelor ...
Peste 200 de kilometri noi de autostrăzi şi drumuri expres în 2025, ţinta anunţată de Guvern
Peste 200 de kilometri noi de autostrăzi şi drumuri expres în 2025, ţinta anunţată de Guvern
Premierul Marcel Ciolacu anunţă că pentru 2025 este vizată inaugurarea a peste 200 de kilometri de autostrăzi şi drumuri ...
Comisia Europeană a rambursat României 1,12 miliarde de euro
Comisia Europeană a rambursat României 1,12 miliarde de euro
Comisia Europeană a rambursat oficial României suma de 1,12 miliarde euro, respectiv bani proveniți din Fondul European ...