Wipro Infrastructure Engineering din Râmnicu Vâlcea, producător de echipamente hidraulice, e subsidiara locală a grupului cu acelaşi nume. Compania produce cilindri hidraulici, cilindri pneumatici, acumulatoare pneumo-hidraulice, elemente de reglare hidraulice şi electro-hidraulice.
Anders Peter Terneblad, administratorul Wipro Infrastructure Engineerging, convoacă Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor societăţii, în data de 5 octombrie 2023, pentru aprobarea reducerii capitalului social al firmei cu 15,88 de milioane de lei, de la valoarea de 68,03 milioane de lei la valoarea de 52,15 milioane de lei.
Diminuarea capitalului social al firmei Wipro Infrastructure Engineerging se va face prin reducerea numărului de acţiuni de la 27,21 de milioane de acţiuni la 20,86 de milioane de acţiuni, în scopul acoperirii primei negative de fuziune, în cuantum de 15,88 de milioane de lei, rezultate în urma fuziunii dintre societatea Wipro Infrastructure Engineering, în calitate de societate absorbantă, şi Wipro Enterprises, societatea absorbită, scrie în convocarea consultată de Economica.net. Reducerea numărului de acţiuni se va face prin anulare din patrimoniul fiecărui acţionar a unui număr de acţiuni proporţional cu cota de participare la capitalul social al societăţii.
Explicaţii
După operaţiunea de reducere a capitalului social, explicată mai sus, structura capitalului social al Wipro Infrastructure Engineerging va fi următoarea:
Capitalul social al societății, rezultat în urma reducerii capitalului social, va fi de 52.152.750 de lei (faţă de 68.035.722,5 lei – cât a fost anterior reducerii), constituit prin aport în numerar, va fi împărţit în 20.861.100 de acţiuni nominative, indivizibile, fiecare la valoarea nominală de 2,5 lei, şi va fi deţinut de către acţionarii societăţii, astfel:
Context
Începând cu 31 decembrie 2022, toate activele şi pasivele Wipro Enterprises au fost transmise de drept societăţii Wipro Infrastructure Engineerging, prin transfer universal, ca efect al procesului de fuziune prin absorbţie, iar societatea absorbită îşi încetează existența, fiind dizolvată fără să intre în lichidare şi radiată de la Registrul Comerţului.
Ca urmare a fuziunii, angajaţii Wipro Enterprises au fost transferaţi de drept la Wipro Infrastructure Engineerging. În urma acestei fuziuni, obiectul secundar de activitate al Wipro Infrastructure Engineerging a fost extins cu obiectele secundare de activitate ale Wipro Enterprises.
De ce au fuzionat
Cele două firme fac parte din același grup de societăţi, au structuri de administrare și management similare, dublând astfel costurile de funcţionare şi întreţinere ale societăților, se arată în proiectul de fuziune consultat de Economica.net
Centralizarea şi simplificarea conducerii societăților prin eliminarea structurilor de administrare și management paralele vor conduce la înregistrarea unor economii substanțiale, eficientizarea managementului, implementarea unui singur sistem operațional de management și îmbunătățirea strategiei de afaceri, spun acţionarii în proiectul de fuziune consultat de Economica.net.
Ca urmare a fuziunii, clienţii Wipro Infrastructure Engineerging ar putea beneficia de aceleași produse, dar la preţuri mai mici, datorită reducerii costurilor administrative şi operaţionale generate de structura grupului și modelul de afaceri existent înainte de fuziune, spun acţionarii în proiectul de fuziune, obţinut de Economica.net.
Ca efect al fuziunii antemenţionate, capitalul social al Wipro Infrastructure Engineerging a fost majorat cu 23,4 milioane de lei până la 68,03 milioane de lei.
În urma fuziunii, structura capitalului social al Wipro Infrastructure Engineerging e cel din tabelul următor:
Wipro Infrastructure Engineerging a revenit pe profit în 2022 după nouă ani în care a funcţionat în pierdere.
Wipro Infrastructure Engineerging a încheiat anul 2022 cu afaceri nete de 105,16 milioane de lei, cu circa 30% mai mari decât cele obţinute în 2021.
Producătorul de motoare hidraulice a avut marjă de profit net de 3,35% în 2022, după ce în anul 2021 a avut pierdere netă de aproximativ 2 milioane de lei. Compania revine pe profit după ce a mers în pierdere vreme de nouă ani consecutivi, arată bilanţurile societăţii, comparate de Economica.net.
Wipro Infrastructure Engineerging a lucrat cu un număr mediu de 182 de salariaţi în cursul anului 2022, cu 20 de oameni, în plus, pe statele de plată faţă de nivelul indicatorului din 2021.