Proiectul propune dezvoltarea unui ansamblu de imobile cu funcțiuni mixte – locuințe colective, comerț-servicii, birouri, recreere, cu accente de înălțime de maximum P+29 etaje.
Proiectul Sintofarm va avea circa 112.000 mp suprafață construită desfășurată alocată locuințelor, iar alți circa 100.000 mp suprafață construită vor reprezenta spații de birouri și comerciale.
Documentația depusă de Sintofarm la Primăria Municipiului București (PMB) prevede că proiectul va fi deservit de circa 10.000 mp de spații verzi.
Turnurile care vor fi dezvoltate de producătorul de medicamente în zona de est a Bucureștiului vor avea o înălțime minimă de 22 de metri adică P+6 E, o înălțime medie de 46 de metri P+14E și una maximă de 91 de metri, echivalent P+29E.
Cel mai probabil, compania va primi aprobarea în 2020, iar construcția va incepe în trimestrul III 2020 sau chiar în 2021. Sintofarm, cu pierderi de 1,3 milioane de lei, în 2018, are ca acționari principali companiile Ontret Trading din Cipru(27,9%), Interfinance Capital din Gibraltar (26,9%), Iberstate International din Luxemburg 15,3% și SIF Muntenia cu 13%.
În zonă mai sunt propuse cel puțin șase PUZ-uri în regiune, dintre care patru pe Șoseaua Electronicii. Astfel, la numerele 9-11 e prevăzută construcția a șase clădiri de zece etaje și a două clădiri de cinci etaje pe terenul fostei fabrici Izolatorul, în suprafață de circa 18.000 mp. Clădirile vor adăposti în principal locuințe, servicii publice și comerț.
Inițiatorul proiectului este Izolatorul SA, și a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului București la finalul lunii ianuarie 2019. La numărul 25 pe terenul fostei fabrici Atlas-Solaris, în suprafață de circa 32.000 mp, proprietarii doresc să construiască un ansamblu rezidențial, birouri, comerț cu blocuri de 11 etaje. Inițiatorul proiectului este Atlas Solaris SA, iar proiectant Asco Construcții.
La numărul 31 se propune construirea a două clădiri cu 15 etaje, două clădiri cu 13 etaje, 5 de 4 etaje și două cu două etaje, care vor adăposti locuințe, birouri și spații comerciale. Terenul are o suprafață de circa 10.000 mp. Inițatorul proiectului este Pal Group, iar proiectant Arttek CB. Ultimul proiect este chiar cel al Metalprocess, care va dezvolta trei corpuri de clădire care vor include birouri, rezidențial și retail, pe un teren de 5.000 mp.
Pe strada Baicului, la numărul 31, A&T CHIC DESIGN vrea să dezvolte două clădiri de trei și, repectiv, 12 etaje care vor include locuințe, birouri și spații comerciale.
Cartierul Obor ar putea deveni o nouă zonă imobiliare fierbinte, dacă proiectele aflate în faze preliminare vor fi dezvoltate și vor oferi un nou debușeu actualelor concentrări de dezvoltări imobiliare din Capitală.