Producătorul de preparate din carne și conserve Vascar raportează o cifră de afaceri de 140 de milioane de lei pentru 2023, în creștere cu 10%

Vascar, producător de preparate din carne și conserve, raportează că a înregistrat în anul 2023 o cifră de afacerid e 140 de milioane de lei , în creștere cu 10% față de anul anterior.
Ion Dobreanu - mie, 05 iun. 2024, 17:16
Producătorul de preparate din carne și conserve Vascar raportează o cifră de afaceri de 140 de milioane de lei pentru 2023, în creștere cu 10%

Firma, care împlinește 40 de ani de activitate, își propune extinderea prezenței la nivel național prin partenerii de tip Key Account.

Exporturile au înregistrat cea mai mare creștere din ultimul an, pe fondul evoluției pozitive a categoriei de conserve. Vascar exportă conserve în Europa și Africa, și în curând exporturile vor ajunge și în Statele Unite ale Americii, în urma acreditării primite în 2023, când Food Safety and Inspection Service (FSIS) a confirmat echivalența sistemului de inspecție a cărnii din România cu cel din Statele Unite.

Rețeaua proprie de magazine reprezintă 33% din cifra de afaceri, iar echipa de management își propune deschiderea a trei noi magazine în acest an. Exporturile reprezintă în prezent 22% din cifra de afaceri.

„Suntem mândri și bucuroși că business-ul nostru antreprenorial a împlinit 40 de ani de activitate și le mulțumim celor care aleg produsele Moldova în Bucate și Vascar. Ne propunem ca anul acesta să creștem prezența la raft în rețelele de hipermarketuri partenere la nivel național și să deschidem noi magazine proprii în regiunea Moldovei, pentru a fi cât mai aproape de cei care ne cunosc produsele și le apreciază sau sunt curioși să le încerce pentru prima oară”, spune Vlad Ciuburciu, director general Vascar.

Din 1984, când activa sub denumirea de Industria Cărnii Vaslui și funcționa în sistem centralizat, businessul Vascar a ajuns astăzi la o rețea de 20 de magazine proprii: în Vaslui, Iași, Huși, Negrești, Bârlad, Roman, Galați, distribuție națională și exporturi pe pe trei continente.

Primele magazine Vascar au fost deschise în 1994, la trei ani de la transformarea companiei în societate pe acțiuni. După privatizare, începând cu anul 2000, compania a înregistrat un trend de dezvoltare accelerat. Printre cele mai importante etape s-a numărat realizarea celui mai mare proiect de rebranding, atât la nivel corporate, cât și de produs, în 2013.

În 2015, se segmentează portofoliul de produse iar un an mai târziu, „Moldova în bucate” devine brand național, atât pe categoria de conserve din carne, cât și pe mezeluri.

Pentru 2024, Vascar are în plan investiții în tehnologii noi, automatizarea proceselor, dezvoltarea portofoliului de produse și în sustenabilitate prin extinderea sistemului de panouri fotovoltaice instalat în 2023, o investiție de trei milioane de lei. Proiectul are în prezent o putere instalată de 770 kWp și produce 1.200 de MWh pe an, echivalentul a 245.000 de kilograme de cărbune neexploatat.

Produsele Vascar sunt distribuite la nivel local prin rețeaua de magazine proprii, și, la nivel național, prin Key Accounts, precum Carrefour, Auchan, Kaufland și Cora, dar și online, pe emag.ro, freshful.ro și sezamo.ro. Vascar produce și produse “marcă proprie” pentru Carrefour, Mega Image, Penny Market, Auchan și Lidl.

Vascar este unul dintre principalii angajatori din regiune, cu peste 400 de angajați.

Te-ar mai putea interesa și
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Prima modificare de preț la benzinării din această lună: Petrom a scumpit motorina, menținând prețul benzinei...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi indemnizaţiilor. Peste 3 milioane de certificate medicale eliberate asiguraţilor în 2023, în scădere masivă faţă de 2022
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie falimentul?
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie ...
Un studiu făcut de BNR despre criteriile în care o firmă are șanse să devină de succes într-un ciclu de 5-10 ani s-a ...
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Tudor Manea a comentat amenda primită din partea Consiliului Concurenței, precizând că retailerul a fost ...