Producătorul magiunului de Topoloveni se întâlneşte, joi, la Zurich, cu importatori din Elveţia
‘Joi, 17 iulie, suntem la Zurich, în cadrul unui program de promovare. Noi avem acele fonduri europene – un milion de euro. În acest program sunt mai multe evenimente, iar un astfel de eveniment este în Elveţia, despre prezentarea magiunului. Sunt convinsă că până la urmă îi convingem. Nu se poate. Vom sta pe capul lor. Ne-am dus cu mostre, i-am obligat să guste. Le-a plăcut. Impedimentul este că, dacă eşti român, îmi dai să gust ceva bun, dar îmi vei exporta ceva prost. Din păcate, nu am ce face şi nu pot trece de această nenorocire. Trebuie bătut la cap cel din afara Românei că aşa este produsul şi că eu aşa îl fac pe tot, nu doar borcanul pe care îl dau lor’, a spus Bibiana Stanciulov.
Potrivit acesteia, la Zurich are loc un eveniment cu prezentare, unde sunt invitaţi importatori şi ‘chefs cu multe stele Michelin’, care vor fi atraşi de produs.
Producătorul magiunului de Topoloveni speră să încheie un contract de export pentru că, până acum, a primit doar oferte pentru a vinde vrac, cu care nu a fost de acord.
‘Nu avem încă un export clar şi evident. Sper să exportăm în Coreea. Nu am exportat până acum în borcan. Domnii din afară doresc să cumpere ca materie primă, să-l înmulţească cu multă apă, cu mulţi diverşi alţi conservaţi, să-l vândă ei de 10 ori mai scump. Nu voi fi de acord. Până când magiunul nu va ieşi în borcan, ca brand românesc, ca reprezentant al culturii româneşti, nu-l voi da’, a precizat Stanciulov.
În ceea ce priveşte rezultatele pentru acest an, Bibiana Stanciulov se aşteaptă ca cifra de afaceri să ajungă la 1,2 milioane de euro, după ce a apărut Legea magiunului şi demararea exporturilor.