Producţia estimată şi productivitatea medie vor fi în linie cu media înregistrată în România în ultimii cinci ani, apreciază UkrAgroConsult.
România are cea mai mare suprafaţă cultivată cu porumb din UE, dar este al doilea producător de porumb, în urma Franţei.
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a informat că seceta evoluează în vestul şi sud-vestul ţării deoarece ploile nu pot compensa temperaturile extrem de ridicate. Deficitul de precipitaţii şi temperaturile extrem de ridicate va persista în aceste regiuni în august şi în septembrie.
Analiştii UkrAgroConsult se aşteaptă ca exporturile în sezonul 2017/2018 să fie mai ridicate, în pofida revizuirii în scădere a estimărilor privind producţia de porumb.
Conform datelor Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) din noiembrie 2016, recolta de porumb boabe de anul trecut, de 8,47 de milioane de tone, s-a diminuat uşor faţă de 2015, cu doar 5,6%, în pofida secetei înregistrate în vară, dar a scăzut cu aproape 25% în raport cu producţia record din 2014 de 11,3 milioane de tone.
Pentru 2015 a fost raportată o producţie totală de porumb de 8,98 milioane de tone.