Producţia industrială a crescut cu 14% în primele şapte luni – INS

Producţia industrială a crescut, în primele şapte luni din acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020, cu 14,0% ca serie brută şi cu 15,1% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, informează marţi Institutul Naţional de Statistică (INS).
AGERPRES - mar, 14 sept. 2021, 10:34
Producţia industrială a crescut cu 14% în primele şapte luni - INS

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2020, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 14,0%, datorită creşterilor înregistrate de industria prelucrătoare (+15,3%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+12,8%). Industria extractivă a scăzut cu 1,9%, scrie Agerpres.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2020, a fost mai mare cu 15,1%, ca efect al creşterilor înregistrate în industria prelucrătoare (+15,4%) şi în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+13,1%). Industria extractivă a scăzut cu 2,5%.

În luna iulie 2021, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,6% ca urmare a scăderilor înregistrate de industria prelucrătoare (-1,3%) şi industria extractivă (-0,4%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 3,8%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost în scădere cu 1,0% faţă de luna precedentă, din cauza scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: industria extractivă (-3,1%), industria prelucrătoare (-1,5%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-1,0%).

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 3,1%, ca efect al creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+12,5%) şi industria prelucrătoare (+2,0%). Industria extractivă a scăzut cu 1,0%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare cu 5,9%, creştere susţinută de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+13,4%) şi industria prelucrătoare (+3,1%). Industria extractivă a scăzut cu 0,4%.

Te-ar mai putea interesa și
Lege-bombă pentru facturi – Compensaţie nouă pentru milioane de români (proiect)
Lege-bombă pentru facturi – Compensaţie nouă pentru milioane de români (proiect)
Parlamentarii PNL au depus, la Camera Deputaţilor, un proiect de lege prin care se oferă posibilitatea compensării facturilor la energie electrică pentru consumatorii vulnerabili din surplusul de......
Moment crucial pentru toată Europa. UE ar putea amâna până la 1 ianuarie 2027 noile norme bancare globale Basel III (Reuters)
Moment crucial pentru toată Europa. UE ar putea amâna până la 1 ianuarie 2027 noile norme bancare globale Basel III (Reuters)
Uniunea Europeană (UE) ar urma să amâne din nou, până la 1 ianuarie 2027, reglementările bancare globale Basel III ...
Alertă în Europa. Vremea extremă afectează ţări care până acum erau ferite de aceste fenomene
Alertă în Europa. Vremea extremă afectează ţări care până acum erau ferite de aceste fenomene
O secetă puternică, cum nu s-a mai înregistrat de câteva decenii, a lovit de mai multe săptămâni o parte din nordul ...
Cel mai redus nivel al șomajului în UE, în 2024
Cel mai redus nivel al șomajului în UE, în 2024
Rata şomajului în Uniunea Europeană (UE), la categoria de vârstă 15-74 ani, a scăzut anul trecut la 5,9% din forţa ...