„Cursul e stabilit de Banca Naţională pe baza tranzacţiilor de pe piaţă. Ne afectează direct şi afectează cetăţenii în primul rând, dar şi firmele. Consider că e o evoluţie conjuncturală, cursul va veni înapoi, deci se va aprecia, cred eu, până la un nivel de sub 4,5lei/euro, cam de unde a plecat în momentul respectiv, ca efect al calmării şi clarificărilor de pe scena politică”, a spus Florin Georgescu, ministrul Finanţelor, pentru Gândul pe 16 iulie.
El a răspuns unei întrebări privind faptul că bătălia politică se reflectă în cursul de schimb şi afectează direct activitatea Ministerului Finanţelor Publice şi eforturile de relansare a economiei.
Banca Naţională a României (BNR) a afişat astăzi un curs de referinţă de 4,5558 lei/euro.
Leul bătea aproape zilnic săptămâna trecută recorduri negative. Vineri, ultima dată de referinţă de dinainte referendumului, BNR a publicat un curs de referinţă de 4,6118 lei/euro.
Până la această oră, referendumul nu a fost validat. Participarea la referendum a fost de 46,23%, în condiţiile în care pentru înlăturarea lui Traian Băsescu de la preşedinţia României era nevoie de prezenţa a 50% plus unu dintre persoanele cu drept de vot din România. Dintre alegători, 87,52% au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu, a anunţat Biroul Electoral Central, după centralizarea datelor din 99,97% din secţiile de votare.