Profilul românului care alege să se trateze la clinicile şi spitalele private

Economica.net
16 04. 2013
medlife_25709000

Potrivit studiului, 42% dintre persoanele intervievate ar alege să se trateze într-un spital privat.
Trei sferturi dintre românii intervievaţi vor înfiinţarea unor spitale private cu unităţi de primiri urgenţe, arată studiul. Românii care sunt pentru deschiderea de spitale private cu UPU sunt mai degrabă tineri, au cel puţin studii medii şi venituri ridicate, potrivit studiului IMAS.

Despre plăţile informale în spitale
31% dintre românii intervievaţi care au mers într-un spital de stat în decursul ultimului an au spus că i-au oferit medicului care i-a tratat plăţi informale, sub formă de cadouri sau bani. Această practică este mai frecventă în oraşele mici, dar şi în Bucureşti, în cazul persoanelor cu venituri mari şi cu studii superioare.

Studiul Imas arată că MedLife e cel mai cunoscut operator privat din Bucureşti, cu o notorietate totală de 88%. MedLife e urmat la capitolul notorietate de furnizorul de servicii private Regina Maria care are o notorietate de 76% şi de Sanador care are o notorietate de 75%.
IMAS a măsurat notorietatea furnizorilor privaţi de sănătate printr-o întrebare deschisă, respondenţilor nu li s-a oferit niciun indiciu sau un nume de brand de ales dintr-o listă, tocmai ca să nu fie influenţaţi în nici un fel în decizia lor.

Sondajul a fost realizat în martie 2013, pe un eșantion reprezentativ la nivel naţional, de peste 1.000 de persoane.