Profitul net consolidat al Grupului Financiar Banca Transilvania este de 1.241,07 milioane lei, din care cel al băncii este de 979,06 milioane lei în primele nouă luni din 2018. În primele luni din 2017, Banca Transilvania (BT) a înregistrat un profit net de 780 milioane lei, iar Grupul BT un profit net de de 829 milioane lei și cu active de 55,1 miliarde lei, din care banca deține 54,9 miliarde lei.
După cum arată sursa citată, Banca Transilvania se apropie de finalizarea integrării Bancpost, iar în acelaşi timp, BT rămâne un pilon puternic al finanțării economiei naționale prin creditarea firmelor şi a populației. „Banca a depăşit pragul de 550.000 de clienți creditați, dintre care peste 30.000 sunt companii. Fuziunea cu Bancpost, care va fi în 31 decembrie a.c., va aduce un plus de peste 175.000 de clienți creditati în portofoliul BT.”, arată comunicatul BT.
Numai, în trimestrul trei a.c., Banca Transilvania a acordat aproximativ 55.000 de împrumuturi pentru companii şi persoane fizice. De asemenea, instituţia de credit a ajuns la 3,2 milioane de carduri în portofoliu, ceea ce înseamnă 19% cota de piață privind cardurile emise în România. Totodată, aşa cum se exprimă reprezentanţii băncii, „BT este principalapentru tranzacțiile la comercianți în România. Numărul POS-urilor gestionate de Banca Transilvania a ajuns la 47.000, reprezentând 24% din terminalele instalate în România”.
Banca gestionează un portofoliu de aproximativ 410.000 carduri de credit, care generează aproximativ 30% din tranzacțiile realizate cu carduri de credit la comercianții din România. „Suntem multumiți că am reuşit să îmbinăm creşterea organică şi profitabilitatea cu un proces rapid de integrare a businessului şi clienților Bancpost. Prioritatea noastră a fost şi rămâne experienta clienților noştri în utilizarea serviciilor bancare şi finanțarea economiei. De aceea ne-am focusat pe creşterea responsabilă a businessului şi pe investiții în tehnologie şi digitalizare. Am optat pentru o integrare rapidă a Bancpost pentru că este în avantajul clienților, precum şi pentru că favorizează creşterea. Totul merge bine şi suntem încrezători în ceea ce priveşte fuziunea de la finalul anului. Creşterea bazei BT datorită clienților pecare îi aşteptăm de la Bancpost este încă o premisă pentru continuarea dezvoltării băncii noastre în 2019”- declară Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.
Pe de altă parte, Grupul Financiar Banca Transilvania are active totale de 76,6 miliarde lei, din care 64,7 miliarde lei BT individual, creditele nete reprezentând 50,2% din activele Grupului BT. Grupul gestionează în Romania credite de 38,43 mld lei, din care 32,51 mld lei sunt acordate prin Banca Transilvania. Depozitele clienţilor au ajuns la 62,79 mld lei, din care 41,38 mld lei sunt depozite ale clienţilor persoane fizice, iar 21,41 mld lei, depozite ale persoanelor juridice. Raportul credite/depozite BT este de 66% la sfârşitul lui septembrie 2018.
Potrivit informaţiilor transmise de bancă, rata expunerilor neperformante conform indicatorului EBA este de 5,74% la 30 septembrie 2018. Gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante conform standardelor EBA este de 88%. În cazul în care sunt considerate şi garanţiile, rata de acoperire este de 119%. Solvabilitatea băncii este de 23,16%.