Profitul BMW a crescut peste așteptările analiștilor
În trimestrul al treilea al acestui an, profitul net al BMW AG a crescut cu 42,4% în ritm anual, până la 2,58 miliarde de euro, peste estimările analiştilor care mizau pe un rezultat net de 2,34 miliarde de euro. Aceasta în condiţiile în care numărul automobilelor livrate de BMW a scăzut cu 12,2% în trimestru al treilea, până la 600.000 de vehicule, dar veniturile au crescut cu 4,5%, până la 27,47 miliarde de euro.
Veniturile BMW au beneficiat în principal de pe urma automobilelor electrice, ale căror vânzări aproape s-au dublat în primele nouă luni ale acestui an până la 232.000 de unităţi.
„Un mix mai bun de produs şi o mai bună politică de preţ pentru noile vehicule, pe lângă un trend stabil de stabilire a preţurilor pentru vehiculele second hand, a consolidat performanţele financiare”, a informat BMW.
Mai mulţi constructori auto, precum Volkswagen, Stellantis sau Renault, au raportat vânzări mai mici în trimestrul al treilea din cauza problemelor în aprovizionarea cu semiconductori. Acele companii care au putut compensa diminuarea livrărilor prin majorarea preţurilor, precum BMW sau Daimler, au înregistrat performanţe mult mai bune decât alţi constructori.
BMW AG a avertizat încă din luna august că blocajele apărute de-a lungul lanţurilor de aprovizionare îi vor afecta rezultatele din ultimele şase luni ale acestui an, după ce în trimestrul al doilea a raportat un profit net peste aşteptări de 4,8 miliarde de euro, pe fondul revenirii economiei după carantină.
Grupul german şi-a menţinut estimările conform cărora în anul 2021 marja operaţională a diviziei sale auto se va situa între 9,5% şi 10,5% din vânzări, adăugând că acest obiectiv va fi atins printr-o uşoară reducere a numărului de angajaţi.