Profitul companiei de software Endava România a crescut anul trecut până la 73,7 mil. lei

Endava România, compania de software britanică prezentă pe piața locală cu 7 centre de livrare, a raportat venituri de 764,1 milioane de lei în anul financiar care s-a încheiat pe 31 decembrie 2020, în creștere cu 29% comparativ cu anul anterior. Compania a raportat un profit net de 73,7 milioane de lei, în creștere cu 19% față de 2019.
Lidia Neagu - mar, 08 iun. 2021, 14:17
Profitul companiei de software Endava România a crescut anul trecut până la 73,7 mil. lei

Evoluția s-a bazat pe dezvoltarea continuă a tuturor centrelor de livrare existente în Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Pitești, Târgu Mureș, Timișoara și a fost influențată de creșterea cererii pentru întreg portofoliul de servicii din oferta sa, generată de nevoia digitalizării accelerate în perioada pandemiei.

Echipa din România a atins un numar de 3.204 de angajați la finalul lui 2020, în creștere cu 12%față de finalul lui 2019.

În ceea ce privește verticalele de business acoperite, echipele de livrare din România colaborează cu clienți din zona de plăți și servicii financiare, TMT (Tehnologie, Media și Telecomunicații), FMCG, logistică, dar acoperă și o mare parte din serviciile de suport ale companiei la nivel global. La nivel local, Endava continuă să se concentreze pe dezvoltarea de programe împrună cu diferitele comunități din zona de tehnologie și susține parteneriatele strategice pe care le-a dezvoltat în ultimii ani cu toate universitățile tehnice din centrele universitare în care compania are
centre de livrare.

“Am avut multe de învățat, în ultimul an financiar, întreg mediul de business evoluând enorm. Au fost implementate strategii noi și ne-am concentrat pe creșterea adaptabilității și a capacității de inovare. Doi catalizatori majori ai creșterii noastre continue sunt transformarea digitală și evoluția digitală – unde am observat o evoluție a cererii pentru întregul nostru portofoliu de servicii. Le oferim clienților noștri atât consultanță strategică, sugerându-le soluții pentru a își digitaliza în continuare business-ul, cât și capabilități de top din zona de inginerie care să asigure această modernizare”, declară Claudiu Constantinescu, Endava Regional Manager pentru Europa Centrală.

Odată cu izbucnirea pandemiei globale de Covid-19, prioritățile companiei au fost să asigure sănătatea și bunăstarea angajaților săi și a familiilor acestora, să lucreze împreună cu clienții săi pentru a se adapta la caracteristicile noului context, să își păstreze angajații și să susțină veniturile realizate de aceștia în perioadă de criză.

Până la momentul actual, aproape 100% dintre angajații Endava România lucrează de acasă, având în vedere infrastructura de date excelentă implementată la nivelul tuturor orașelor în care compania operează, activitățile de recrutare, onboarding și training fiind realizate exclusiv online.

La nivel global, compania și-a continuat politica de achiziții și integrări, prin achiziționarea Comtrade Digital Services (în august 2020), Pet Minuta (în martie 2021) și Levvel LLC (în aprilie 2021).

De asemenea, Endava a anunțat în mai 2021 extinderea operațiunilor în regiunea Asia-Pacific și suplimentarea numărului de angajați în Singapore atât pentru serviciile actuale, cât și pentru potențiali clienți. Echipa are deja un istoric validat în colaborarea cu clienți din Asia: de la dezvoltarea unor noi platforme de tranzacționare a criptomonedelor, la crearea unui schimb digital de active pentru o companie de soluții blockchain.

Endava înregistra o capitalizare bursieră de 5.13 miliarde dolari pe Bursa din New York, la data de 7 iunie 2020.

Te-ar mai putea interesa și
149.000 de contribuabili s-au înscris pentru a beneficia de aministia fiscală
149.000 de contribuabili s-au înscris pentru a beneficia de aministia fiscală
Peste 149.000 de contribuabili au notificat intenţia de a beneficia de amnistia fiscală până la data de 19 noiembrie, majoritatea persoane fizice, potrivit unui comunicat al Guvernului....
Producătorul european de baterii pentru mașini electrice Northvolt a solicitat intrarea în faliment
Producătorul european de baterii pentru mașini electrice Northvolt a solicitat intrarea în faliment
Northvolt, producătorul suedez de celule de baterii pentru vehicule electrice, a anunțat că și-a înaintat cererea de ...
Mercedes-Benz plănuiește să reducă costurile cu câteva miliarde de euro pe an
Mercedes-Benz plănuiește să reducă costurile cu câteva miliarde de euro pe an
Mercedes-Benz intenţionează în următorii ani să reducă costurile cu câteva miliarde de euro pe an, a anunţat joi ...
Întreruperea furnizării de gaze rusești către Austria, motivată de Rusia cu explozia conductei Nord Stream
Întreruperea furnizării de gaze rusești către Austria, motivată de Rusia cu explozia conductei Nord Stream
Rusia a întrerupt sâmbătă livrările de gaze către Austria în urma unui litigiu între compania energetică austriacă ...