După ce, în primele trei luni ale acestui an, profitul net al RBI s-a redus la jumătate, până la 83 de milioane de euro, în trimestrul al doilea RBI a realizat un profit net de 204 milioane de euro, peste aşteptările analiştilor care mizau pe un rezultat de aproximativ 130 de milioane de euro, scrie Agerpres.>
În România, Raiffeisen Bank International a realizat în primele şase luni un profit după taxe de 52 milioane euro, în creştere cu 10,4% faţă de 47 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile unor venituri din taxe şi comisioane mai mari cu 4,4% până la 84 milioane de euro dar şi ale scăderii costurilor cu creditele neperformante.
‘Prima jumătate a lui 2015 a fost caracterizată de patru factori: volatilitatea ridicată pe pieţele valutare externe, prelungirea mediului de dobânzi reduse, recesiunea din Rusia şi Ucraina precum şi revenirea economică din Europa Centrală. Pe ansamblu, nu sunt complet nemulţumit de rezultatele noastre semestriale. În special, sunt mulţumit de îmbunătăţirea semnificativă a raportului nostru de capital’, a explicat directorul general al RBI, Karl Sevelda.
Pentru întregul an 2015, RBI se aşteaptă să înregistreze un nou rezultat negativ, după ce în 2014 a raportat pierderi de 493 de milioane de euro, în condiţiile în care cea mai mare parte a costurilor programului de restructurare (aproximativ 550 milioane de euro în total) ar urma să fie incluse în rezultatele pe 2015.
În România, Raiffeisen Bank deserveşte aproximativ două milioane de clienţi persoane fizice, 100.000 IMM-uri şi 7.700 de companii. La finalul anului 2014, reţeaua Raiffeisen Bank număra 527 de unităţi, peste 1.100 de ATM-uri şi aproximativ 13.000 de EPOS-uri.