Profitul a scăzut cu 96%, la 44 milioane de franci elveţieni (48,3 milioane de dolari) în primul trimestru, de la 1,14 miliarde de franci elveţieni în perioada similară a anului anterior. Majoritatea analiştilor se aşteptau la pierderi, potrivit cotidianului Wall Street Journal.
Bnaca a raportat un cost excepţional de 1,5 miliarde de franci în primul trimestru, rezultat din creşterea pe piaţa financiară a valorii datoriei companiei, care devine astfel, teoretic, mai scumpă la o eventuală răscumpărare.
Excluzând o serie de costuri excepţionale, banca a avut profit de 1,55 miliarde de franci. Banca a înregistrat costuri de 534 milioane de franci pentru bonusurile bancherilor pe anul 2011.
Suma alocată pentru bonusurile pe anul trecut scoate în evidenţă o problemă care afectează cele mai mari două bănci din Elveţia, Credit Suisse şi UBS. Costurile cu personalul sunt printre cele mai ridicate cheltuieli pentru cele două instituţii de credit. De asemenea, politica bonusurilor atrage şi critici din partea acţionarilor.
Conducerea Credit Suisse a anunţat că se menţine în grafic pentru atingerea ţintei unui program de reducere a costurilor cu două miliarde de franci elveţieni anul următor, în timp ce pentru primul trimestru a depăşit obiectivul stabilit.
Veniturile au coborât cu 25% în primul trimestru, de la 7,8 miliarde de franci la 5,88 miliarde de franci.
Referindu-se la îmbunătăţirea substanţială faţă de ultimul trimestru al anului trecut, când Credit Suisse a raportat pierderi, directorul general, Brady Dougan, a declarat că banca a avut „un început bun în 2012”.
Divizia de investment banking a Credit Suisse a înregistrat un profir înainte de taxe de 993 milioane de franci, în scădere de la 1,48 miliarde de franci în aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a declinului veniturilor.