Profitul Deutsche Telekom a scăzut cu 3,9% în T1, în urma creşterii investiţiilor în SUA

Profitul Deutsche Telekom, cea mai mare companie de telecomunicaţii din Europa, a scăzut cu 3,9% în primul trimestru din 2014, pe fondul majorării cheltuielilor în SUA, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - joi, 08 mai 2014, 08:09
Profitul Deutsche Telekom a scăzut cu 3,9% în T1, în urma creşterii investiţiilor în SUA

În perioada ianuarie-martie 2014, profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) a ajuns la 4,12 miliarde de euro (5,7 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la un câştig de 4,12 miliarde de euro.

Veniturile companiei germane au urcat cu 8%, la 14,9 miliarde de euro, în linie cu estimările analiştilor.

Timotheus Hoettges, directorul general al Deutsche Telekom, a anunţat că divizia T-Mobile, al patrulea mare operator de telecomunicaţii din SUA, are nevoie de investiţii pe termen lung.

‘Povestea noastră de succes în SUA continuă. Decizia de a investi semnificativ în această piaţă a fost una corectă’, a explicat şeful companiei germane.

T-Mobile a raportat pierderi de 115 milioane de dolari.

Profitul net a ajuns la 1,82 miliarde de euro în primele trei luni din acest an, comparativ cu 564 milioane de euro în perioada similară din 2013, datorită vânzării portalului Scout24 Holding GmbH.

Deutsche Telekom a confirmat că se aşteaptă ca profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) să rămână stabil, la aproximativ 17,6 miliarde de euro.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization – OTE, care, la rândul său, deţine 54,01% din Romtelecom.

Divizia de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).

Te-ar mai putea interesa și
Ciucă: Ratingul acordat României de S&P lobal reprezintă o dovadă a stabilităţii economice la care contribuie în mod direct toţi cetăţenii şi companiile care sunt buni platnici
Ciucă: Ratingul acordat României de S&P lobal reprezintă o dovadă a stabilităţii economice la care contribuie ...
Ratingul de ţară al acordat României de agenția S&P lobal, de BBB-/A3, este "o dovadă a stabilităţii economice la care contribuie în mod direct toţi cetăţenii şi companiile care sunt buni......
Liderul conservatorilor germani promite că țara va avea un rol mai important în UE dacă CDU va câștiga alegerile
Liderul conservatorilor germani promite că țara va avea un rol mai important în UE dacă CDU va câștiga alegerile
Liderul Uniunii Creştin-Democrate din Germania (CDU), Friedrich Merz, a promis sâmbătă că ţara sa va avea un rol mai ...
Compania Alro Slatina se arată optimistă în privința accesului său pe piața nord-americană, dominată în ultimii ani de producătorii din China
Compania Alro Slatina se arată optimistă în privința accesului său pe piața nord-americană, dominată în ultimii ...
Perspectivele pentru exporturile de aluminiu românesc cât şi european pe piaţa nord-americană, dominată în ultimii ...
Ciolacu: Agențiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României
Ciolacu: Agențiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României
Agenţiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României, a afirmat sâmbătă premierul Marcel Ciolacu, relatează ...