Profitul Ford a scăzut cu 57% în trimestrul al doilea

Profitul net al Ford, al doilea mare producător auto din Statele Unite, a scăzut la mai puţin de jumătate în trimestrul al doilea, la 1 miliard de dolari, de la 2,4 miliarde de dolari în perioada similară a anului trecut, ca urmare a rezultatelor slabe din Europa, potrivit Bloomberg.
Economica.net - mie, 25 iul. 2012, 13:29
Profitul Ford a scăzut cu 57% în trimestrul al doilea

Criza din Europa compromite un procesul de îmbunătăţire a rezultatelor financiare implementat de directorul general, Alan Mulally, la Ford. Divizia din Europa a înregistrat o pierdere operaţională de 404 milioane de dolari în trimestrul al doilea, faţă de 176 milioane de dolari profit operaţional înainte de taxe în aceeaşi perioadă a anului trecut. În primele trei luni din acest an, divizia din Europa a generat o pierdere de 149 milioane de dolari.

Ford a anunţat că anticipează un rezultat negativ de 1 miliard de dolari la divizia europeană pentru întreg anul şi nu se mai aşteaptă la nivel de grup la un profit operaţional înainte de taxe egal cu cel de anul trecut, de 8,8 miliarde de dolari.

Profitul net pe acţiune al Ford s-a situat la 26 de cenţi în trimestrul al doilea. Excluzând unele venituri şi cheltuieli excepţionale, câştigul s-a situat la 30 de cenţi pe titlu, peste estimările de 29 de cenţi ale analiştilor consultaţi de Bloomberg.

Pentru a reveni pe profit în Europa, unde piaţa auto se află la minimul ultimilor 17 ani, Ford trebuie să închidă una din fabricile pe care le deţine în regiune, consideră analiştii. Potrivit Morgan Stanley, Ford foloseşte doar 63% din capacitatea de producţie pe care o are în Europa.

Veniturile au scăzut în trimestrul al doilea cu 6,2%, la 33,3 miliarde de dolari.

În primul semestru, profitul net a scăzut la jumătate, de la 4,95 miliarde de dolari în prima jumătate a anului trecut la 2,44 miliarde de dolari, în timp ce veniturile au coborât de la 68,6 miliarde de dolari la 65,7 miliarde de dolari.

Ford deţine în România o fabrică, după ce a preluat în 2007, de la stat, compania Automobile Craiova. Grupul american a început în iunie producţia de serie a autovehiculelor în România. Ford estimează că va produce în acest an la Craiova 60.000 de maşini B-MAX, iar anul viitor 105.000 de unităţi, modelul fiind destinat în principal pieţelor externe.

Te-ar mai putea interesa și
Registrul Comerțului anunță că a limitat erorile portalului ONRC
Registrul Comerțului anunță că a limitat erorile portalului ONRC
Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC) anunță că a rezolvat o mare parte din erorile noului portal al Registrului Comerțului care a fost lansat în august. Dacă în luna......
Marcel Ciolacu a fost desemnat prim-ministru
Marcel Ciolacu a fost desemnat prim-ministru
Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Marcel Ciolacu drept prim-ministru al României
STB SA are un nou director executiv: Alexandru Coșocariu
STB SA are un nou director executiv: Alexandru Coșocariu
Societatea de Transport București (STB) SA are un nou director executiv: Alexandru Coșocariu. Acesta a mai deținut funcții ...
China a furnizat informații și documente într-o anchetă privind secționarea a doua cabluri submarine în Marea Baltică
China a furnizat informații și documente într-o anchetă privind secționarea a doua cabluri submarine în Marea Baltică
China a furnizat informaţii şi documente unei anchete comune privitoare la două cabluri submarine secţionate din Marea ...