Profitul Ford Motor a scăzut cu 34% în trimestrul al treilea

Grupul auto american Ford Motor Co a anunţat vineri că în trimestrul al treilea al acestui an profitul său net a scăzut până la 835 milioane de dolari, de la 1,27 miliarde de dolari în perioada similară, în condiţiile diminuării volumului vânzărilor şi ale pierderilor înregistrate pe piaţa din Europa, transmite Dow Jones Newswires.
Economica.net - vin, 24 oct. 2014, 20:53
Profitul Ford Motor a scăzut cu 34% în trimestrul al treilea

Cu toate acestea, profitul de 835 milioane de dolari, sau 0,21 dolari pe acţiune, anunţat de Ford, este mai mare decât estimările analiştilor care mizau pe un profit de 0,19 dolari pe acţiune. De asemenea, cifra de afaceri trimestrială a scăzut şi ea cu 3%, până la 34,9 miliarde de dolari, peste estimările analiştilor, care mizau pe o cifră de afaceri de 33,11 miliarde de dolari.

„În trimestrul al treilea am continuat să introducem un număr fără precedent de noi vehicule şi să investim masiv în noi produse şi tehnologii, care vor genera o cerere profitabilă la începutul anului următor”, a declarat directorul general de la Ford, Mark Fields.

În perioada iulie-septembrie 2014, Ford a înregistrat performanţe comerciale solide în America de Nord (profit operaţional de 1,41 miliarde de dolari) şi Asia-Pacific (profit operaţional de 44 de milioane de dolari), în timp ce în Europa pierderile Ford s-au majorat până la 439 milioane de dolari, iar în America de Sud constructorul auto american a înregistrat pierderi de 170 de milioane de dolari.

Ford şi-a reafirmat prognoza potrivit căreia, în 2014, va înregistra un profit înainte de taxe în valoare de şase miliarde de dolari, previziune revizuită în jos la finele lunii septembrie de la un profit cuprins între şapte şi opt miliarde de dolari cât estima anterior.

În România, Ford a demarat producţia la fabrica din Craiova în 2012, odată cu lansarea modelului B-Max, care este primul produs al acestei fabrici şi prima maşină românească de 5 stele EuroNCAP. Tot în 2012, Ford a început să producă la Craiova şi motorul EcoBoost.

Te-ar mai putea interesa și
Simona Bucura Oprescu: Pensiile magistraţilor trebuie să se apropie de contributivitatea din sistemul public
Simona Bucura Oprescu: Pensiile magistraţilor trebuie să se apropie de contributivitatea din sistemul public
Pensiile magistraţilor trebuie să se apropie de contributivitatea din sistemul public iar, în acest sens, este nevoie de o lege bună, care să răspundă aşteptărilor românilor, să fie......
Alexandru Petrescu (ASF): Antreprenorul român trebuie să se îndrepte instinctiv către bursă pentru diferite modalităţi de finanţare
Alexandru Petrescu (ASF): Antreprenorul român trebuie să se îndrepte instinctiv către bursă pentru diferite modalităţi ...
Trebuie să arătăm antreprenorului român că nu linia tradiţională de finanţare bancară este cea care trebuie să ...
Blockchain versus AI – Gigantul adormit Blockchain ar putea remodela lumea la un nivel mai ridicat ca Inteligenţa Artificială (raport Bitget)
Blockchain versus AI – Gigantul adormit Blockchain ar putea remodela lumea la un nivel mai ridicat ca Inteligenţa ...
Sectorul blockchain ar putea genera peste 1 milion de locuri noi de muncă, până în 2030, egalând actualul boom de recrutare ...
O nouă clinică privată se deschide în Bucureşti
O nouă clinică privată se deschide în Bucureşti
În următoarele săptămâni va fi inaugurată clinica multidisciplinară Renew Institute în Bucureşti, cu specialiști ...