În primele trei luni din acest an, profitul net s-a situat la 535 de milioane de euro (582 de milioane de dolari), faţă de 588 de milioane de euro în perioada similară din 2016, în timp ce analiştii se aşteptau la 598 de milioane de euro.
Profitul operaţional a crescut cu 4%, la 1,21 miliarde de euro, datorită evoluţiei foarte bune a diviziei de asigurări de viaţă.
Generali a anunţat că vrea să-şi majoreze activele sub administrare la 500 de miliarde de euro până în 2020, de la 450 de miliarde de euro în prezent. Obiectivul este ca divizia de administrare a activelor să ajungă la un profit anual de 300 de milioane de euro, ceea ce va majora profitul grupului cu 150 de milioane de euro.
Generali, controlat de banca italiană de investiţii Mediobanca, deţine 51% din firma de private banking şi gestionare a averii Banca Generali, dar nu intenţionează să o includă în planurile privind divizia de administrare a activelor.
Din cauza costurilor provocate de măsurile adoptate de autorităţile de reglementare şi de ratele scăzute ale dobânzilor, multe companii europene de asigurare îşi extind diviziile de administrare a activelor pentru a-şi îmbunătăţi rezultatele financiare.
La Bursa de la Milano, acţiunile Generali au scăzut joi cu 2,2%, la 14,95 euro, după publicarea rezultatelor financiare.
Generali are 78.000 de angajaţi care deservesc 72 de milioane de clienţi în peste 60 de ţări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România.