Profitul Michelin a crescut în primul semestru din 2014 pe fondul reducerii preţului la cauciuc

Profitul Michelin & Cie, cel mai mare producător de anvelope din Europa, a urcat sub estimările analiştilor în primul semestru din 2014, deoarece presiunea asupra preţurilor nu a fost compensată de costurile mai scăzute, transmite Bloomberg.
Economica.net - mar, 29 iul. 2014, 10:41
Profitul Michelin a crescut în primul semestru din 2014 pe fondul reducerii preţului la cauciuc

În primele şase luni ale acestui an, profitul înainte de taxe, dobânzi şi elemente excepţionale a crescut la 1,16 miliarde de euro (1,56 miliarde de dolari), de la 1,15 miliarde de euro în primul semestru din 2013, în timp ce analiştii se aşteptau la un câştig de 1,19 miliarde de euro.

‘Într-un mediu competitiv, care a persistat în primul semestru, Michelin şi-a îndeplinit obiectivul de a înregistra o îmbunătăţire suplimentară a performanţelor sale’, a afirmat directorul general al companiei franceze, Jean-Dominique Senard.

Michelin a deschis noi fabrici în ţări ca Brazilia, China, India şi SUA, unde cererea pentru automobile este aşteptată să crească. Compania a făcut concedieri în Franţa, deoarece vânzările de vehicule au crescut foarte lent.

Acţiunile Michelin au scăzut marţi cu 3,1%, la 80,29 euro, la bursa de la Paris. Anul acesta, titlurile au urcat cu 5,3%, evaluând compania la 15,2 miliarde de euro.

Expansiunea peste hotare a lăsat grupul francez mai expus fluctuaţiilor valutare, care au afectat câştigurile din primul semestru. De asemenea presiunea asupra preţurilor nu a fost compensată de costurile mai scăzute cu materiile prime, cum ar fi cauciucul.

Totuşi, Michelin îşi menţine obiectivul de a înregistra o creştere a vânzărilor de anvelope de aproximativ 3% pe plan mondial.

Compania vrea să-şi scadă costurile cu un miliard de euro până în 2016 şi să-şi majoreze profitul operaţional la 2,9 miliarde de euro anul viitor.

Michelin a anunţat recent că se va extinde pe pieţele din afara Europei, zonă afectată de declinul vânzărilor auto.

Compania va cheltui aproximativ două miliarde de euro pentru a se extinde pe noi pieţe şi va reduce costurile în Europa, unde are aproximativ 59% din forţa sa de muncă, de 105.000 de angajaţi.

Grupul Michelin şi-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România aproape 3.000 de angajaţi, trei uzine – două la Zalău şi una la Floreşti – şi o reţea comercială. Începând cu anul 2005, România a devenit centru regional pentru operaţiunile comerciale ale grupului Michelin în Albania, Bulgaria, Croaţia, Bosnia, Macedonia, Muntenegru şi Serbia.

Te-ar mai putea interesa și
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie „
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie „
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi la la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Programul celui care a obținut cele mai multe voturi în primur tur......
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank desfășoară o campanie aniversară în perioada 25 – 27 noiembrie 2024, în care comisioanele de administrare ...
Rețele Electrice Muntenia, licitație de peste 445 mil. lei pentru mentenanța și modernizarea unor linii de medie și joasaă tensiune
Rețele Electrice Muntenia, licitație de peste 445 mil. lei pentru mentenanța și modernizarea unor linii de medie și ...
Reţele Electrice Muntenia a lansat o licitaţie publică pe platforma SEAP, cu o valoare de peste 445 milioane lei, pentru ...
După anunțul victoriei lui Călin Georgescu în Turul I al prezidențialelor, BVB a trecut pe roșu
După anunțul victoriei lui Călin Georgescu în Turul I al prezidențialelor, BVB a trecut pe roșu
După ce andidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi și a câștigat primul tur de scrutin al alegerilor ...