Depozitele colaterale ale clienţilor au continuat să crească la un maxim record de 18,2 miliarde euro, iar venitul operaţional al grupului s-a situat la 402,8 milioane euro, în o creştere cu 3% faţă de 2016, precizează un comunicat al Saxo Bank.
Profitul EBITDA a fost de 125 milioane euro faţă de 113,4 milioane euro în 2016, iar indicatorul EBITDA a crescut la 134,2 milioane euro, de la 128,1 milioane euro în 2016.
‘Rezultatele pentru 2017 demonstrează forţa modelului scalabil de business al Saxo Bank, specialist fintech şi regtech axat pe tranzacţionare şi investiţii pentru clienţi direcţi, dar şi furnizor de ‘banking as a service’ pentru clienţi retail. În pofida unei volatilităţi scăzute a pieţei, Saxo a atras un număr mare de clienţi, fie direct, fie prin parteneriatele retail. Un nou record al volumului de depozite atrase stă mărturie a valorii ofertei multi-asset a Saxo Bank, care permite clienţilor să tranzacţioneze în toate ciclurile pieţelor. Cu o bază solidă de capital, vom continua să investim pentru a îmbunătăţi şi experienţa clienţilor noştri şi tehnologia, pentru a ne permite să fim în avangarda digitalizării centrate pe client.’, a declarat Kim Fournais, CEO şi co-fondator Saxo Bank.
În februarie 2018, Saxo Bank a anunţat vânzarea subsidiarei sale Saxo Privatbank, o bancă retail licenţiată integral, cu sucursale în întreaga Danemarca, spre Alm. Brand, un grup de servicii financiare axat pe asigurări, banking, asigurări de viaţă şi pensii private. Simulatn, Saxo va intra într-un parteneriat cu Alm. Brand Bank, permiţând clienţilor să tranzacţioneze şi investească în acţiuni, obligaţiuni, ETF-uri şi fonduri mutuale, prin platforma SaxoTraderGO.
În octombrie 2017 a fost anunţată oferta Geely Financials Denmark A/S, subsidiară a Zhejiang Geely Holding Group Co., Ltd (Geely Group) de a cumpăra 51,5% din acţiunile Saxo Bank, cu Sampo Group, un grup financiar nordic de top, având 19,9% din bancă. Tranzacţiile aşteaptă aprobările şi este estimat să fie finalizate în primul semestru al lui 2018.