Profitul OTE, afectat de dificultăţile cu care se confuntă subsidiara din România

Profitul trimestrial al Hellenic Telecommunications Organization (OTE) a scăzut cu 0,9%, în urma evoluţiei mai slabe a subsidiarei din România, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 09 mai 2019, 12:57
Profitul OTE, afectat de dificultăţile cu care se confuntă subsidiara din România

OTE, cel mai mare operator de telecomunicaţii din Grecia, a înregistrat un profit înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 310,6 milioane de euro (347,90 milioane de dolari) în primul trimestru din 2019, faţă de 313,4 milioane de euro în perioada similară din 2018. În România, profitul operaţional al OTE a scăzut cu 20,8% în primele trei luni din 2019, la 20,8 de milioane de euro, comparativ cu 33,1 milioane de euro în perioada similară din 2018.

Veniturile consolidate ale grupului au crescut cu 0,2% în perioada ianuarie-martie 2019, la 908,6 de milioane de euro, de la 906,9 milioane de euro în perioada similară din 2018. În România, veniturile OTE au scăzut cu 4,4% în primul trimestru din 2019, la 216,6 de milioane de euro, de la 226,5 milioane de euro în perioada similară din 2018.

„OTE a avut un start mulţumitor în acest an. Tendinţele din Grecia sunt pozitive, în linie cu rezultatele înregistrate în 2018, în timp ce în Romania, ajustând provizioanele pe care le-am luat la finalul anului, vedem semne de redresare. Profitul operaţional al grupului OTE a scăzut uşor deoarece performanţa solidă din Grecia nu a fost suficientă pentru a compensa declinul din România”, a afirmat directorul general Michalis Tsamaz.

Deutsche Telekom, o creştere de 4% a profiturilor trimestriale

Acţionarul principal al OTE, Deutsche Telekom, a raportat joi o creştere de 4% a profiturilor trimestriale, pe fondul performanţelor foarte bune realizate de divizia sa T-Mobile din SUA, şi a confirmat estimările privind veniturile în 2019.

Cel mai mare operator european de telecomunicaţii estimează în acest an o creştere de 3% a profitului ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA), excluzând cheltuielile pentru chirii, la 23,9 miliarde de euro, faţă de 24,70 miliarde de euro previzionat de analişti. De asemenea, fluxul de numerar ar urma să crească în 2019 cu 11,7%, la 6,7 miliarde de euro, excluzând cheltuielile pentru chirii. Analiştii estimează un flux de numerar de 6,90 miliarde de euro.

În primul trimestru din 2019, profitul operaţional a urcat la 5,94 miliarde de euro (6,65 miliarde de dolari), aproape de prognozele economiştilor. După ajustări, în principal în urma impactului preluărilor din Austria şi Olanda, EBITDA a urcat cu 8,3%

Deutsche Telekom controlează 45% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul ‘T’.

Te-ar mai putea interesa și
Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au crescut vineri. Motivul? Rusia va stopa livrările de azi
Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au crescut vineri. Motivul? Rusia va stopa livrările de azi
Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au crescut vineri, după ce OMV AG a anunţat că Rusia va stopa livrările de sâmbătă, transmite Bloomberg....
Mișcări negative pe piața auto. GM concediază 1.000 de oameni, Northvolt, aproape de insolvență
Mișcări negative pe piața auto. GM concediază 1.000 de oameni, Northvolt, aproape de insolvență
Schimbările din piața auto au adus multe vești neplăcute pentru toți membrii săi, fie ca sunt producători, fie ca ...
Sectorul în care lipsa lichidității creează probleme mari: ”Poți să ai profit, dacă n-ai lichiditate, falimentezi”
Sectorul în care lipsa lichidității creează probleme mari: ”Poți să ai profit, dacă n-ai lichiditate, falimentezi”
Lipsa lichidității creează probleme mari în agricultură, într-un an în care seceta a calamitat producția agricolă ...
Ce-și doresc românii sub bradul de Crăciun? Femeile și generația Z au predilecție pentru daruri în bani, chiar dacă anul acesta cadourile se cumpără preponderent din economii
Ce-și doresc românii sub bradul de Crăciun? Femeile și generația Z au predilecție pentru daruri în bani, chiar dacă ...
Anul acesta, cadourile de Crăciun se cumpără cu fondurile din economii (53% dintre respondenți), nu cu bani împrumutați ...