Provizioanele pentru credite neperformante au crescut cu 28,3% în ritm anual până la 800 milioane de euro, în condiţiile în care creditele neperformante au ajuns să reprezinte 10,3% din portofoliu, în creştere cu 0,5 puncte procentuale comparativ cu situaţia înregistrată la sfârşitul lui 2012.
‘Graţie îmbunătăţirii venitului din dobânzi am putut să creştem profitul operaţional cu aproape 7% în primele nouă luni. Faptul că veniturile au crescut mai puternic decât cheltuielile este un succes. Însă vrem să devenim mai buni şi de acea ne-am propus să păstrăm baza de costuri în 2016 la acelaşi nivel cu cel din 2012’, a declarat directorul general de la RBI, Karl Sevelda.
Raiffeisen a precizat că în perioada care a trecut de la sfârşitul anului 2012 numărul său de angajaţi a scăzut cu 1.312, sau 2,2%, până la 58.772 persoane. Cele mai mari reduceri de personal au avut loc în Ucraina, România, Polonia, Ungaria şi Bulgaria.
În cazul diviziei din România, Raiffeisen Bank International precizează că în primele nouă luni aceasta a înregistrat un profit după taxe de 81 milioane de euro, în creştere cu 11,3% comparativ cu 72 milioane de euro în perioada similară a anului trecut. Numărul de angajaţi s-a diminuat cu 4,9% până la 5.383 persoane, iar depozitele de la clienţi cu crescut cu 8,7% până la 4,144 miliarde de euro.
Săptămâna trecută, Raiffeisen Bank International a anunţat că nu poate exclude varianta retragerii sale de pe pieţele din Ungaria, Ucraina şi Slovenia adăugând însă că nu are planuri definitive privind vânzarea diviziilor de pe aceste pieţe. Anterior directorul general de la RBI, Karl Sevelda, a declarat că banca poartă discuţii cu privire la vânzarea diviziei sale din Ucraina, Aval, dar că nu s-a ajuns încă la o decizie finală.
În România, Raiffeisen Bank a încheiat primul semestru din 2013 cu un profit net de 60 de milioane de euro. Banca avea, la mijlocul acestui an, 5.116 angajaţi, 525 de unităţi, o reţea de peste 1.100 de ATM-uri şi aproximativ 11.000 de EPOS-uri.