Programul „Economia Socială on-line” se extinde cu încă un grant în valoare de 42.000 de euro, pentru 100 de ONG-uri

Economica.net
24 10. 2016
calcul_bani_taxe_567876543_88698700

ONG-urile vor beneficia de un magazin online complet personalizat pentru piaţa din România (cu soluţii de plată online cu cardul, curierat, direct integrate). Magazinele online vor fi folosite de ONG-uri pentru comercializarea produselor şi serviciilor create de grupurile vulnerabile sau de alte categorii, iar veniturile obţinute se vor întoarce către aceste grupuri defavorizate.

„Sectorul ONG este foarte deschis către mediul online, mai ales că oferim şi granturi de promovare online ale magazinelor, astfel încât sustenabilitatea financiara a ONG-urilor prin incluziune digitală este una de maximă importanţă în contextul actual al dezvoltării sectorului civic. Este îmbucurător faptul ca legislativul din România a înţeles importanţa unui al treilea segment economic – Economia socială, pe lângă sectorul public şi cel privat, aşa cum se practică de foarte mulţi ani în ţările dezvoltate. Scopul economiei sociale nu este obţinerea de profit, ci oferă societăţii două valori inestimabile: reciprocitatea şi solidaritatea”, a spus Remus Lucuţ, preşedintele Asociaţiei „Europa Digitală”.

Peste o sută de ONG-uri româneşti au câştigat granturi în valoare de 42.000 de euro, prin programul „Economia Socială on-line”, lansat în luna mai 2016 de Asociaţia „Europa Digitală” şi Blugento.

Proiectul este derulat în contextul adoptării de Parlamentul României a Legii privind economia socială, care are drept scop stimularea dezvoltării unui model alternativ de incluziune socială a grupurilor vulnerabile. Programul are menirea de a ajuta ONG-urile din România să-şi dezvolte magazine on-line pentru economia socială, pe platforma Magento (care deţine la nivel mondial o cotă de aproximativ 30% din magazine online), cu scopul de a îmbunătăţi condiţiile de viaţă şi de a oferi noi oportunităţi pentru persoanele dezavantajate sau care fac parte din categorii vulnerabile.

Printre organizaţiile nonguvernamentale care au câştigat deja granturi, se numără şi cele care vând online produse tradiţionale, artizanale, cosmetice, hand-made, servicii de turism, artă şi cultura, publicaţii şi cărţi digitale, cursuri şi training-uri de reconversie profesională.

Înscrierile la programul „Economia Socială on-line” se pot face pe website-ul asociaţiei.