Ce se finanțează
“Prin prezentul proiect de Ordonanță de urgență a Guvernului se asigură finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii și a persoanelor juridice române, care au înscrise ca activitate principală sau secundară, conform codurilor CAEN, una din activitățile corespunzătoare domeniului HORECA, pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național, precum și a staţiilor de reîncărcare de 22 KW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in”, se arată în nota de fundamentare a actului notmativ.
Câți bani dă statul și cine îi poate lua
Este vorba despre “persoane juridice române, care au înscrise ca activitate principală sau secundară, conform codurilor CAEN, una din activitățile corespunzătoare domeniului HORECA, în sumă maximă de 100.000 euro /beneficiar, reprezentând maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile.
Măsurile de natura ajutorului de minimis se implementează prin intermediul unei scheme de ajutor de minimis, care se aprobă prin ordin al ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri și se derulează cu respectarea criteriilor stabilite de normele europene și de legislația națională în domeniu”, potrivit notei de fundamentare.
Cât e bugetul total
“Suma necesară implementării Programului “ELECTRIC UP“ este de 476 milioane lei în primul ciclu de finanțare, iar modificarea sumei necesare implementării Programului ELECTRIC UP într-un nou ciclu de finanțare se aprobă prin ordin al ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri”, mai scrie în nota de fundamentare a actului normativ.
Programul este derulat de Ministerul Economiei.
Actul normativ este la stadiul de proiect, se află în dezbatere publică. Puteți descărca documentele din galeria atașata