Foto: Lucrări Sebeş – Turda, lot 4, 22 februarie 2018. Sursa: Facebook CNAIR
Tirrena Scavi a debutat în forţă pe şantierul Nodului Gilău (foto jos), care va lega autostrăzile din jurul Clujului. Constructorul italian a raportat un grad de execuţie de 14,30%, conform datelor de pe site-ul CNAIR.
Italienii de la Astaldi au înregistrat la rândul lor un progres de 3,4 puncte procentuale, până la un stadiu fizic al lucrărilor de 22,44% în februarie, pe lotul 2 din Autostrada Ogra – Câmpia Turzii.
Asocierea Aktor – Euroconstruct a raportat un avans de 2,85 puncte procentuale, până la 69,35%, pe ciotul de 3,3 kilometri de la intrarea în Capitală a Autostrăzii Bucureşti – Ploieşti.
Austriecii de la Strabag au înregistrat şi ei un progres de 2,39 puncte procentuale, până la 60,60% pe lotul 2 din Autrostrada Târgu Mureş – Ogra.
Şi austriecii de la Porr au raportat un avans de 2 puncte procentuale, până la 98% pe lotul 4 al Autostrăzii Sebeş – Turda.
Tot cu 2 puncte procentuale au avansat în ultima lună şi nemţii de la Geiger, pe lotul 1 a Autostrăzii Ogra – Câmpia Turzii, până la un grad de execuţie de 45%.
Progrese mai mici, de până la un punct procentual, au fost declarate pe lotul 2 Sebeş – Turda al asocierii Aktor – Euroconstruct, pe lotul 4 Lugoj – Deva al Spedition UMB şi pe lotul 2 Lugoj – Deva al italienilor de la Salini (foto jos).
Pe de altă parte, sunt patru şantiere unde nu a fost înregistrat niciun progres: lotul 3 Lugoj – Deva al spaniolilor de la Comsa, lotul 3 Ogra – Câmpia Turzii al Straco, lotul 1 Sebeş – Turda al italienilor de la Pizzarotti şi lotul 3 Sebeş – Turda al italienilor de la Tirrrena Scavi.
Pe unele dintre acestea, se execută totuşi lucrări, chiar dacă pe site-ul CNAIR nu au fost raportate încă progresele. Spre exemplu, pe lotul itaienilor de la Impresa Pizzarotti, de pe Sebeş – Turda, a fost pusă prima grindă cu lansatorul de grinzi la podul peste râul Mureș (foto CNAIR din 23 februarie: Autostrada 10, lotul 1, km 7+194)