Proiect de 1,91 mil. lei de la UE pentru şomeri: 90% din bani, investiţi în specialişti HR şi cursurile lor

09 05. 2014
somaj_somer_locuri_de_munca_job_anofm_32115100

Şomerii înregistraţi la ANOFM care vor să-şi deschidă o afacere se pot înrola în proiectul finanţat din bani europeni -„Flexibilitate, inovare și inițiativă antreprenorială pentru șomerii din regiunea București-Ilfov – FII AS!”, implementat de Centrul Român pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii” – CRIMM, o organizaţie cu peste 15 ani experienţă în conducerea de proiecte şi programe finanţate de UE, şi de Instituto de Formacion Integral.

Poţi să beneficiezi de serviciile oferite în cadrul acestui proiect finanţat din bani europeni dacă eşti şomer din Bucureşti sau Ilfov, ai între 16 ani şi 64 de ani, şi te afli în evidenţele ANOFM.

Mai nuanţat, CRIMM caută 45 de şomeri cu vârste cuprinse între 16 ani şi 24 de ani, 45 de şomeri cu vârste cuprinse în intervalul 25 de ani şi 64 de ani, 90 de persoane cu vârste cuprinse între 16 ani şi 24 ani, care sunt în şomaj de cel puţin un an de zile, dar şi 90 de şomeri de lungă durată, cu vârste cuprinse în intervalul 25 de ani şi 64 de ani.

Cei 250 de şomeri selectaţi din bazinul oferit de ANOFM vor beneficia de cursuri gratuite şi acreditate de antreprenoriat. Tot gratuit vor fi şi consiliaţi să îşi găsească unui loc de muncă.

Mai exact, specialiştii în recrutare îi vor învăţa pe cei 250 de şomeri să scrie CV-uri atractive pentru angajatori şi cum să se prezinte la interviul de angajare, astfel încât să devină interesanţi pentru angajatori.

Funcție de felul în care evoluează şi de rezultatele obținute în cadrul cursurilor de antreprenoritat, vor fi selectaţi 25 de oameni din cei 250, care vor urma, tot gratuit, și cursuri de formare acreditate în domeniul eBusiness şi vor beneficia de câte 20 de ore de consultanță personalizată pentru administrarea unei afaceri online.

Concret, cei mai buni 25 de candidaţi din cei 250, care pe parcursul cursurilor de antreprenoriat elaborează cele mai bune planuri de afaceri online şi care vor să intre în antreprenoriat, vor primi consultanţă ca să-şi pună în aplicare planul de afaceri şi câte o subvenţie de 300 de lei, la înfiinţarea propriilor afaceri.

Cum vor fi cheltuiţi banii acestui proiect, cei aproximativ 430.000 de euro – bani europeni

Managerii de proiect vor încasa, în total, circa 43.000 de euro, pe parcursul celor 18 luni cât durează proiectul, deci 10% din valoarea totală a proiectului.

Restul banilor vor fi cheltuiţi pe cursurile acreditate de antreprenoriat şi de eBusiness, cu specialiştii contractaţi să susţină aceste cursuri şi cu oamenii care vor oferi consultanţă şomerilor selectaţi să-şi pună în aplicare planul de afaceri online.

25 de şomerii vor fi ajutaţi, concret, cu mai puţin de 1.700 de euro, în total, ca să-şi deschidă propria afacere.

Precizăm că obiectivele asumate în cadrul acestui proiect şi modul în care vor fi investiţi banii alocaţi proiectului răspund exigenţelor impuse de UE, foarte stricte de altfel. Drept care, problema de fond nu vizează structura proiectelor scrise de organizaţiile din România pentru a obţine finanţare europeană (prin POS DRU), care este riguros dictată şi evaluată de UE, ci chiar criteriile de evaluare şi obiectivele trasate de UE pentru aceste proiecte

Citeşte şi: Cum a cheltuit statul banii pe o strategie de angajare a şomerilor de 6 milioane de lei prin POSDRU