„Valoarea totală eligibilă a fost de peste 1,98 milioane lei, la care Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane” (POSDRU) a contribuit cu 1,711 milioane lei, iar bugetul statului cu 169.308,81 lei”, a precizat Mihaela Costanda.
Aceasta a arătat că, spre deosebire de alte proiecte din zona resurse umane cu finanţare europeană, nu s-au oferit şomerilor subvenţii pentru a-i ‘motiva’ să participe ci a fost organizat un ‘concurs de angajare’ fiind premiaţi absolvenţii care se angajează cu contract de muncă şi folosesc competenţele dobândite la cursurile de formare profesională.
Au fost prevăzute 18 premii în valoare de 300 lei fiecare, dar mulţi dintre absolvenţi au refuzat să le ridice.
Potrivit lui Aurel Şerban, asistent de proiect, participanţii la cursuri au fost în proporţie de peste 70% tineri cu vârste până în 35 ani, dar au fost şi persoane de peste 50 ani.
„Printre şomerii care au urmat cursurile noastre de informatică am avut şi două persoane de peste 50 ani, doctori în ştiinţe, care la vremea pregătirii lor universitare nu avea cum să dobândească competenţe IT, a spus Aurel Şerban.
În cadrul proiectului a funcţionat un centru de consiliere şi a fost înfiinţat un centru de formare profesională dotat cu echipamente informatice performante.
Joi, compania de consultanţă Tiurenlau a organizat o conferinţă de presă de prezentare a principalele rezultate obţinute în implementarea proiectului POSDRU pe care l-a derulat timp de 18 luni, în perioada 1 noiembrie 2010 – 19 aprilie 2012.